WVF gaat voor eerste overwinning

Zwolle – Zaterdag speelt WVF thuis tegen Urk. De gasten zijn net als WVF afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse. Beiden verloren afgelopen zaterdag hun wedstrijden kansloos van titelkandidaten Harkemase Boys(WVF) en Excelsior ’31.

Net als WVF is ook Urk een vereniging die geen spelers betaalt en veel waarde hecht aan de jeugdopleiding. Beide clubs kennen dus vele overeenkomsten en zijn de enige echte amateurclubs in de hoofdklasse!

Waar Urk op dit moment op een veilige tiende plaats staat, neemt WVF nog steeds de laatste plaats in. Toch voelt Urk de hete adem in de nek van ploegen als AZSV, WHC en Staphorst. WVF kan degradatie niet meer ontlopen en is dan ook bezig aan het laatste deel van haar avontuur in de hoofdklasse. Het wacht nog steeds op de eerste overwinning en hoopt deze zaterdag tegen de gasten uit Urk binnen te halen. Urk daarentegen zal zaterdag moeten winnen om handhaving in de hoofdklasse in eigen hand te houden. De druk voor deze wedstrijden ligt dan ook bij Urk. En daar liggen dus ook de mogelijkheden voor WVF, dat vrijuit kan voetballen en na de winterstop toch heeft laten zien dat het wel degelijk heeft geleerd van de fouten die het voor de winterstop maakte. De ploeg werkt hard, maakt minder fouten, blijft daardoor langer in de wedstrijd en krijgt zelf ook meer mogelijkheden om te scoren. Helaas worden deze kansen nog niet optimaal benut. Ongetwijfeld zal WVF zaterdag ook mogelijkheden krijgen om te scoren en lukt het om de eerste historische overwinning in de hoofklasse binnen te halen.

In het verleden waren de wedstrijden tussen beide ploegen altijd boeiend en kenmerkend is de positieve sfeer die rond deze wedstrijden heerst. De gasten uit Urk zullen ook zaterdag weer veel publiek meenemen naar Westenholte en zorgdragen voor de nodige sfeer. Het belooft dan ook weer een aantrekkelijke wedstrijd te worden, waarbij WVF vol gaat voor de eerste historische overwinning in de hoofdklasse. Als voetballiefhebber moet je daar zeker heen, aanvang 14.30 uur op sportpark de Weide Steen.

Artikel delen: