Open ateliers in de Cyclamenstraat

Zwolle – Elf professionele kunstenaars in de Ateliers Cyclamenstraat aan de Cyclamenstraat 14-16 stellen op zaterdag 28 en zondag 29 maart hun studio’s open. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om het laatste werk van Joepe Bos, Linda van Gelder, Ineke van Harten, Bouko Kreiter, Peter van der Lingen, Rodrigo Maori, Hanne Ruiter, Harmen van der Tuin, Tom Waterreus, Jan Westerhof en Saskia Zwiers te zien.

De Ateliers Cyclamenstraat huisvesten verschillende kunstenaars, elk met hun eigen professie en invalshoek. Hanne Ruiter bijvoorbeeld is goudsmid en maakt bijzondere draagbare sieraden, waarin een hoog gehalte aan zilver en 18 karaats geelgoud, gemaakt in een geheel eigen stijl. Harmen van der Tuin laat autonome monumentale schilderijen en tekeningen zien. Hij is tevens ontwerper en exposeert in binnen- en buitenland. Schilder Jan Westerhof werkt veelal in series. In zijn laatste serie is hij bezig met het thema Licht. Zelf noemt hij dat een herinnering aan het "Innerlijk Licht". Ineke van Harten zet indrukken van organische processen om in olieverf. Soms transparant, soms pasteus groeit een schilderij laag over laag. Zij noemt het "innerlijke landschappen". Peter van der Lingen is bruidsfotograaf en voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Bruidsfoto Award. Wat hem fascineert is het samenvallen van zoveel kostbare beeldmomenten in één trouwdag. Hij legt de onvergetelijke momenten van liefde, de entourage, het betoverende licht en de stilistische ruimtes van die dag vast. Joepe Bos toont schilderijen die gemaakt zijn vanuit het verlangen de Taal van de Natuur te verstaan. De zichtbare, aardse werkelijkheid en het mysterie van de spirituele wereld zijn daarbij belangrijk uitgangspunten. Bos schildert tevens portretten.

In het atelier van Saskia Zwiers zijn kleine tekeningen en schilderijen te zien over de thema’s ruimte en licht. Ook laat zij haar beeldboeken zien.
Beeldhouwer Tom Waterreus verbindt kunst met religie. Al meer dan veertig jaar maakt hij beelden in hout en steen. Zijn werk is duidelijk in het Zwolse stadsbeeld aanwezig, zoals het Mariabeeld in de toren van de Peperbus en het beeld van Thomas a Kempis aan de gevel van het Domincanenklooster aan de Assendorperstraat.
Fotograaf Rodrigo Maori presenteert twee initiatieven: de ouderwetse polaroid-foto en het Low Budget Portret Project. Bezoekers kunnen voor een luttel bedrag een professioneel fotoportret laten maken. Meubelmaker Bouko Kreiter staat open voor nieuwe interieuropdrachten.
Nieuw in het pand is Linda van Gelder. Zij laat in haar gloednieuwe atelier de handgemaakte producten op het gebied van eten, vormgeving en ambacht zien die zij onder de merknaam Lynn verkoopt.

De ateliers van Peter van der Lingen en Tom Waterreus zijn alleen op zaterdag open. Voor meer informatie kijkt men op de website www.atelierscyclamenstraat.wordpress.com.

Artikel delen: