Bachs meesterwerk de Matthaus Passion

Zwolle – Donderdagavond vond in de Dominicanenkerk te Zwolle een uitvoering plaats van Bachs Matthaus Passion. Bachs meesterwerk stond onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

img_7121.jpg 

The Bach Orchestra of the Netherlands bespeelt authentieke instrumenten uit Bachs tijd en behoort tot de top van Europese barokorkesten. De zorgvuldige keuze van (inter)nationale solisten is van grote waarde voor deze gepassioneerde uitvoeringen van Bachs meesterwerk. De Belgische evangelist Robert Luts is de ongeëvenaarde ‘verteller’, de Christus-rol werd in Zwolle door Nederlandse bas Henk van Heijnsbergen op indrukwekkende wijze gezongen. De Russische sopraan Olga Zinovieva maakte deel uit van de vaste solisten van The Bach Choir of the Netherlands en bracht de aria’s op geheel eigen wijze. Countertenor en Zwollenaar Sytse Buwalda is een wereldwijd fenomeen en met recht een specialist te noemen in het uitvoeren van de aria’s uit de Matthäus Passion. De charismatische bas Jasper Schweppe en tenor Martinus Leusink completeerden de cast.

img_5436.jpg

img_5430.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Matthaus Passion is Bachs meesterwerk en geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd. Dirigent Pieter Jan Leusink mag zich met recht een Bach-specialist noemen, nu hij ruim 300 maal deze uitvoering dirigeerde. Deze ervaring is direct terug te horen tijdens de dynamische uitvoeringen met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Uniek! Het orkest bespeelt authentieke barokinstrumenten uit Bachs tijd. 

img_5426.jpg

img_7124.jpg 

Artikel delen: