Musica Vocalis zingt passieconcert Miserere

Zwolle – Rauw, melancholisch, stoutmoedig, dissonant, verrassend en intrigerend. Zomaar wat woorden die de muziek beschrijven die Musica Vocalis, samen met strijkkwartet Amarens in het Miserere programma ten gehore brengen op 28 maart 2015 in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, de Peperbus, te Zwolle, om 20.30 uur.

 

In deze Passietijd wordt er veel gedacht aan het lijden van Jezus Christus. Gelovig of niet: een gegeven dat veel componisten heeft geïnspireerd tot het componeren van prachtige muziek. Het Miserere programma bevat zeer gevarieerde composities die Nederlandse en Vlaamse componisten hebben opgetekend. Muziek die het lijden en verdriet, soms snijdend en snerpend in de ziel, probeert te verwoorden of juist te verzachten. Muziek die binnenkomt en raakt. Want lijden en verdriet is van alle tijden.

Programma

Het programma bestaat uit werken van Franz Uyttenhove, Vic Nees, Rudi Tas, Daan Manneke, 

Albert Wissink, Hendrik Andriessen en wordt afgesloten met het Stabat Mater van Josef Rheinberger.

 

Kaarten

Kaarten en vriendenpassen zijn verkrijgbaar via info@musicavocalis.nl, bij Bloembinderij Sjef Mulder, Diezerkade 7, Zwolle en bij de koorleden. Kaarten kosten € 15,00 (voorverkoop € 12,50). Studenten € 7,50. Tot en met 16 jaar € 5,- Houders van een vriendenpas: gratis toegang.

Artikel delen: