Agressieve man vast voor diefstal tablet

Zwolle – Door beveiligingsmensen van een bedrijf aan het Maagjesbolwerk is donderdagavond 19 maart een 32-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij had geprobeerd een tablet te stelen.

politie_logo_4.jpg 

Bij zijn aanhouding verzette de man zich met geweld. Hij werd overmeesterd en aan de politie overgedragen. De man werd ingesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Hij had geprobeerd een tablet te stelen staat hierboven, dus hij heeft donderdagavond niets gestolen? Waarom dan ingesloten?


  ⚠️ Meld

 2. proberen te stelen is niet hetzelfde als stelen! En die beveiligers denken dat ze iets meer zijn dan ze werkelijk zijn en mogen zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Zal proberen het uit te leggen: stelen is toch iets meenemen zonder te betalen? Wanneer je hier een poging toe doet, dan probeer je iets te stelen.  ⚠️ Meld

 4. Nergens lees ik of deze man al voorbij de kassa was en dat is uitermate belangrijk! Je mag alles in je jas of je tas steken als je het maar bij de kassa eruit en afrekend! 😀


  ⚠️ Meld

 5. RiaV wil je misschien het proces-verbaal ook even inzien? Tsjonge wat een wijsneus praat, de beveiliger doet gewoon z’n werk.


  ⚠️ Meld

 6. RiaV, terechte en goed gefundeerde kritiek. Het is pas diefstal als je de kassa bent gepasseerd zonder te betalen.

  De beveiligers bij ‘het Maagjesbolwerk’ zijn ook waardeloos.

  Denken inderdaad dat ze heel wat zijn. Als het niet tegen de wet zou zijn hadden ze van mij allang een rotschop gekregen.

  Heb al meegemaakt dat ik op een drukke dag een tv moest hebben. Geen personeel beschikbaar, dus zelf maar even kijken of er een CAS-aansluiting inzat. Meteen zo’n mislukt figuurtje in mijn nek. Ik heb het zo op een schreeuwen gezet, dat ik meteen werd geholpen door het personeel. Prachtig om hem te zien afdruipen en ik was lekker snel bij de kassa.

  Het is ook al meerdere keren gebeurd dat bij ‘het Maagjesbolwerk’ mensen ten onrechte werden verdacht van diefstal. Bijvoorbeeld omdat ze scheef lopen ivm een beenbeugel. En dan ook nog de mensen onder druk zetten om maar te bekennen. Schande.

  Helaas verschuilt de winkel aan ‘het Maagjesbolwerk’ zich hierachter. Pas na een boze brief aan de leiding komen ze met excuses en een ‘ander’ verhaal.


  ⚠️ Meld

 7. Ja schreeuwen en agressief gedrag is waarschijnlijk normaal. Als je niets te verbergen hebt doe je dat niet maar blijkbaar bij bovengenoemde dames maakt dat niet uit. Lekker volk lijkt me.


  ⚠️ Meld

 8. “Prachtig om hem te zien afdruipen en ik was lekker snel bij de kassa. ”

  Dat mislukte figuurtje deed zijn werk en jij maakt er misbruik van. Dat mislukte figuurtje moet er namelijk voor waken dat de echte mislukte figuurtjes dingen meenemen. En als je dat kan doen voordat hij het buiten op een rennen zet, dan ben je goed in je werk.

  Dus bespaar de rest je verhaal en laten we dit vooral geen gefundeerde kritiek noemen.


  ⚠️ Meld

 9. @ Buurtpreventie

  Je moet goed lezen hoor! Dat is heel belangrijk als je een tegenargument wil formuleren. Ik zal het even voor je uiteenzetten, want zelf slaag je daar niet in:

  Dat ‘goede en gefundeerde’ ging dus over de reactie van RiaV.

  Wettelijk gezien heeft RiaV het goed gefundeerd uitgelegd. Je pleegt namelijk pas diefstal op het moment dat je voorbij de kassa bent zonder te betalen. Dat jij andere maatstaven hanteert doet niet ter zake, het is de wet die telt. Niks meer en niks minder.

  Over mijn mening over die mislukte kereltjes met een Vtje op hun borst kan je twisten. Mijn mening is dat ik het dus mislukte mannetjes vindt die waarschijnlijk vroeger heel erg gepest zijn en ter compensatie met zo’n uniformpje rondlopen Maar jij mag uiteraard een andere mening zijn toegedaan.


  ⚠️ Meld

 10. Je hebt 100% gelijk Marga Rine, ze denken daar heel wat van zichzelf bij de elektronica winkel in het Maagjesbolwerk.
  Ik heb een tip doe net als ik: Ik heb me zelf een winkelverbod opgelegd voor deze elektronica reus, ze pretenderen goedkoop te zijn, maar zijn vaak vele malen duurder, vooral met accessoires.
  Even googelen voor de actieproducten en anderen zijn meestal stukken goedkoper.


  ⚠️ Meld

 11. Typisch dat een aantal mensen suggeren dat de agressieve man de kassa niet gepasseerd zou zijn, hoe kom je aan die wijsheid? :'(


  ⚠️ Meld

 12. Heel makkelijk veldwachter, als hij de kassa is gepasseerd zonder de tablet te betalen, dan heeft hij deze dus gestolen.
  In de tekst van Weblog Zwolle staat: “Hij had geprobeerd een tablet te stelen”. Ten eerste is dat verleden tijd (wanneer heeft hij dat geprobeerd?), ten tweede is proberen te stelen niet hetzelfde als stelen. Proberen te stelen is zelfs NIET gestolen, dus onschuldig.

  En dan nog dit: “Bij zijn aanhouding verzette de man zich met geweld. Hij werd overmeesterd en aan de politie overgedragen.”.
  De beveiligers mag je alleen verzoeken of je bereid bent om te wachten de politie, wil je dat niet dan mag je gewoon weg lopen. Beveiligers hebben géén enkele bevoegdheid om jou te arresteren, al denken velen van hen van wel! Ze mogen jou dus nooit van jouw vrijheid beroven.

  Als deze man aangifte doet tegen deze beveiligers wegens vrijheidsberoving heeft hij een hele sterke zaak bij de rechter!


  ⚠️ Meld

 13. “Over mijn mening over die mislukte kereltjes met een Vtje op hun borst kan je twisten. Mijn mening is dat ik het dus mislukte mannetjes vindt die waarschijnlijk vroeger heel erg gepest zijn en ter compensatie met zo’n uniformpje rondlopen Maar jij mag uiteraard een andere mening zijn toegedaan. ”

  Als je dat soort uitspraken doet. Is dat de rest van je verhaal het lezen niet waard. En nee ik werk niet in de beveiliging ondanks mijn naam anders doet vermoeden.


  ⚠️ Meld

 14. Als deze man aangifte doet tegen deze beveiligers wegens vrijheidsberoving heeft hij een hele sterke zaak bij de rechter![/i]

  Ja RiaV weet het allemaal wel, zal wel iemand met ervaring zijn.
  8)


  ⚠️ Meld

 15. .Ik heb het zo op een schreeuwen gezet, dat ik meteen werd geholpen door het personeel.

  Ook geen reactie voor een normaal persoon. Kwamen er nog mannen in witte pakken voorrijden?


  ⚠️ Meld

 16. Als ik Marga Rine was Mike70, zou ik gezegd hebben: “Ja Mike 70 maar jij was net weg, dus konden ze onverrichter zake terugkeren”. 😀 .
  Maar ik ben Marga Rine niet, maar vind het wel een domme opmerking van jou Mike70.


  ⚠️ Meld

 17. Als jij in een winkel loopt en wat dingen bekijkt, zoals honderden, zoniet duizenden betalende mensen al hebben gedaan die dag, en je wordt door een of andere snotneus met een naar toontje klemgezet tegen de schappen dan mag je toch als rechtschapen mens best verontwaardigd en/of beledigd zijn dacht ik?!
  Een stemverheffing is dan snel gebeurd en helemaal niet zo vreemd hoor.

  Sommigen van die jongens denken echt dat ze supercops zijn die het land beschermen ofzo, heel naar!
  Ze mogen wat mij betreft blij zijn dat je er bent en bij wijze van spreken je voeten kussen.
  Je kan ook ergens anders heen gaan of bestellen via internet = weg baantje!
  Die winkels zijn gewoon vaak te groot en dat maakt het ook niet makkelijker voor beveiligers.

  Maar goed, echte dieven moeten zeker opgepakt worden en deze is gesnapt.
  Goed gedaan!:D


  ⚠️ Meld

 18. Maakt me eigenlijk niet uit, probeert wel of niet te jatten, naar de werkkampen in Siberie met dat k.t volkje…
  Van andermans spullen blijf je af….>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 19. @RiaV 15:20
  Nee dat blijft m.i. een niet kloppende aanname, bovendien niet logisch.
  Waarschijnlijker is dat de man langs de kassa door het poortje was gelopen en dat toen het alarm (he wat gek) afging.
  😮


  ⚠️ Meld

 20. Eens met de Veldwachter. Nadenkend over wat het meest waarschijnlijke onderscheid zou kunnen zijn tussen “diefstal” en “poging tot diefstal”.  ⚠️ Meld

 21. @ veldwachter,
  in jouw aanname is het diefstal en geen poging tot.

  Dit is vast weer een mediastunt van de winkel. Geen enkel ander media bericht hie r over. Het is gewoon grstis reclame.


  ⚠️ Meld

 22. @RiaV 15:20.
  Iedereen, dus ook een beveiligingsmedewerker van de Mediamarkt, is bevoegd om in het geval van betrappen op heterdaad, over te gaan tot aanhouding van de dader. Aanhouding is volgens het strafrecht ⤽ het ontnemen van de bewegingsvrijheid⤝ . Daarbij is het gebruik van gepast geweld toegestaan. De dader heeft derhalve geen tot weinig poot om op te staan.

  @Veldwachter en@ Hinkelstad.
  Een niet geheel geslaagde diefstal, dus ingrijpen door wie dan ook n.a.v. het afgaan van het alarm, is een ⤽poging tot⤝.  ⚠️ Meld

 23. Helaas Criticus, jouw visie is niet geheel juist. Aanhouden is alleen toegestaan als verdachte direct wordt overgedragen aan de politie.
  Gepast geweld is in dit geval alleen dwang, de beveiliging medewerkers van deze winkel gaan in deze veel te ver en dat is NIET toegestaan. Alleen de rechter bepaalt of iemand schuldig is.


  ⚠️ Meld

 24. Goed, u wilt het dus tot op drie cijfers achter de komma nauwkeurig. Okay. Op grond van artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering is bij ontdekking op heterdaad iedereen bevoegd een verdachte aan te houden. De aangehoudene moet wel onverwijld aan de politie worden overgedragen. Om te voorkomen dat de verdachte de benen neemt, mag de aanhouder dwang uitoefenen, bij voorbeeld door hem tegen de grond te houden. Het gebruikte geweld mag niet verder gaan dan nodig is om te bereiken dat de verdachte er niet van door gaat. Het gebruik van onnodig geweld en/of wapens is daarbij niet toegestaan. Zodra de aangehoudenen zijn verzet staakt, dient het ook het ⤽gebruikte geweld⤝ te eindigen.

  Dit heeft allemaal niets te maken met de door u genoemde schuldigverklaring door de rechter. Dit is hier nog niet aan de orde.

  En wat betreft het door u (15:20) genoemde ⤽Proberen te stelen is zelfs NIET gestolen, dus onschuldig⤝ is natuurlijk absoluut onjuist. Een poging tot diefstal ?? zie mijn eerdere bericht ?? is een niet complete diefstal en wel degelijk strafbaar. Wie iets onder zijn jas verbergt en probeert er mee door de kassa te komen maar wordt aangehouden, gaat beslist niet zonder meer vrijuit!  ⚠️ Meld

 25. Alleen denk de beveiligers van deze winkel dat ze zelf rechter zijn en ook zo handelen en dat mag dus nooit.
  Alleen de echter bepaalt of een verdachte schuldig of onschuldig is en iemand anders.
  Deze beveiligers hebben eerder onschuldige mensen met grof geweld tegen de vloer gewerkt, weet te je nog die man met die laptop die verdachte werd van kinderporno wat geheel maar dan ook geheel onjuist was! Zo zijn er tal van voorbeelden.


  ⚠️ Meld

 26. Bericht door RiaV, op 21 maart 2015 6:45
  Alleen denk de beveiligers van deze winkel dat ze zelf rechter zijn en ook zo handelen en dat mag dus nooit.

  Begrijpend lezen is niet uw sterkste punt, u maakt uw eigen wetten. Lees het bericht Van Criticus dat zijn de wetten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.