Attractief zaalvoetbal in de WRZV hallen

Zwolle – Afgelopen week waren er weer veel leuke en attractieve wedstrijden te bewonderen op de “bakermat” van het zaalvoetbal in Zwolle oftewel de WRZV hallen. Goede en spannende wedstrijden met uiteraard veel doelpunten. De grootste verrassing was afgelopen week toch wel het verlies van Bordeaux Groen. Het team was na drie seizoenen nog steeds ongeslagen en moest dan toch de eerste nederlaag slikken tegen Blazende Veiligheid.

In een spannend duel wist de nummer twee in de stand Blazende Veiligheid deze keer de overwinning wel uit het “vuur” te slepen tegen titelverdediger Bordeaux Groen. De heenwedstrijd werd nog nipt verloren, na een grote voorsprong, maar deze keer wisten de “spoorhazen” het wel goed af te maken door met 7-5 te winnen. Ondanks de nederlaag blijft Bordeaux Groen nog steeds koploper in de hoofdklasse B. FC Hummel boekte een keurige overwinning op ECO Groen. Met de 5-1 winst kon FC Hummel drie punten toevoegen aan het puntentotaal.

Ittersum begint steeds beter te voetballen en dat is helaas nog niet terug te zien in de uitslagen. Er werd uiteindelijk toch met 7-9 verloren van de Belgische Keizer. Het sportieve duel tussen Poppe Advocatuur en YBC werd met 5-4 gewonnen door Poppe. Krijtje FC wist onder aanvoering van Gerjos Weelink de 3-1 zege veilig te stellen tegen promovendus Neptunes’12. 

De andere hoofdklasse op de maandag had geen grote verrassingen te melden. Koploper Wolters Recycling wist na een moeilijke start uiteindelijk toch Opgezwolle opzij te zetten. Met Andy van der Meyde en Tom Ijzerman in de ploeg wist de titelfavoriet na een 2-2 stand toch vrij gemakkelijk een 13-6 zege te noteren. Verrassend was wel de nederlaag van subtopper Dozend, wie met 6-7 verloor van Stip Entertainment. Nico Brillen wist wederom verder te klimmen in de stand en lijkt zich veilig te spelen voor klassenbehoud. Rode lantaarndrager Woord & Daad werd met 11-4 verslagen. Bola- Lah! blijft meedoen voor de 2e periode door een knappe 6-5 winst op Diaspora. DTG bleef in het spoor van koploper Wolters en volgt op drie punten.

Present wist in de 2e klasse met 12-3 te winnen van Bola-Lah! Satu. 2 Connext Zwolle won met 11-3 van Au m’n Gurk en wist de positie in de subtop verder te versterken. Asero Futsal won met 4-2 van AA Taxi Zwolle en Bafana Bafana verloor verrassend met 5-7 van Cycloon.

Koploper The Green Room wist in de 1e klasse B een ruime overwinning te boeken. Allesoverrechten.nl werd met 14-3 verslagen. Styrinth was met 8-3 te sterk voor Ghana’82. Karba verloor verrassend met 3-4 Amicitia Fortior. Torsades Trois Points stuurde Sleuteldienst Zwolle met een 7-2 nederlaag huiswaarts. Voor Outsport is het gevecht voor lijfsbehoud nog lang niet teneinde door de 5-9 nederlaag tegen het hoog geklasseerde ZVV Pruts.

Voor meer informatie over uitslagen, standen, programma of evenementen kunt u onze website raadplegen www.wrzvzaalvoetbal.nl 

Maandag 23 en woensdag 25 maart starten de zaalvoetbalwedstrijd zoals altijd om 18:30 uur. U bent van harte welkom en de toegang is vrij! 

Artikel delen: