€ 500 voor de beste boomtuinideeën

Zwolle – Krijg je met dit mooie weer ook zin om je tuin aan te pakken? Is het je opgevallen dat sinds september 2014 kriskras door Zwolle fraai ingerichte stukjes grond rondom bomen in de openbare ruimte (boomtuintjes) ontstaan? De Creatieve Coöperatie heeft ook lentekriebels en wil deze ontwikkeling een boost geven. Daarom geeft zij op 27 maart tijdens de HanZup zeven keer €500 weg voor de beste boomtuinideeën.

Naast zzp’ers worden dit keer ook expliciet Zwollenaren in het algemeen en studenten uitgenodigd om mee te doen. En omdat je zelf een boomtuintje uit kunt kiezen in je eigen straat of buurt: neem ook je buurman of buurvrouw mee!

De 500 euro (incl. BTW) ontvang je voor de uitvoering van het ontwerp in juni én het ambassadeurschap in je straat. We willen namelijk met deze hele bijzondere boomtuintjes een ‘lint van boomtuintjes’ uit te lokken in de buurt. Deelnemers mogen zelf weten welk deel van de 500 euro ze gebruiken voor het realiseren van de boomtuin en hoeveel ze zelf houden als ‘salaris’. Het gaat ons erom dat de zeven beste ideeën uitgevoerd worden. Dus meld je aan en/of verspreid deze nieuwsbrief onder je buren en vrolijk je straat op! Meer info over de Boombattle vind je op de website van de creatieve Coöperatie.

Voor de HanZup volgende week vrijdag zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Er plek voor maximaal 50 deelnemers. Je kunt je nu aanmelden door op onderstaande button te klikken of een mail te sturen naar info@creatievecooperatie.nl. Let op: vol = vol.

HanZup is een follow-up van de stopgezette activiteiten van KIZ (Kreatieve Industrie Zwolle). Het geeft een heel concreet, praktisch en resultaatgericht gezicht aan cocreatie. Waar netwerken vaak blijft bij ontmoeting en inspiratie zet HanZup een stap verder en levert concrete producten en diensten op, nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe opdrachtgevers.

De entree voor de HanZup gratis. Opgeven is wel nodig want er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen. Opgeven kan via info@creatievecooperatiezwolle.nl. Op de website van de Creatieve Cooperatie is meer informatie te vinden over de opdrachten die deze keer verstrekt zullen worden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Zo’n boomtuintje is leuk, maar netto schiet je er niet zoveel mee op als de gemeente tig vierkante meter groen voor je huis weer vervangt door goedkoper te onderhouden gras. En de hondenbezitters zijn ook weer blij, want dan hebben ze weer wat meer ruimte om onder te laten schijten.


    ⚠️ Meld

  2. Het boomtuintje an sich is leuk. Dat klopt. Dat feestje wil ik ook niet verstoren.

    Ik vind het alleen wel weer kenmerkend dat zulke initiatieven nodig zijn, omdat er van gemeenschapsgeld steeds minder te verwachten is. Afgelopen najaar zijn hier in Westenholte de laatste grote populieren omgehaald omdat daar woningen gebouwd moeten worden en komend voorjaar gaan de struiken hiervoor uit het plantsoen, omdat gras makkelijker te onderhouden is. Ik vind het armoe.

    Het is natuurlijk mooi dat de mensen van zo’n vierkante meter nog wat weten te maken, maar het is een druppeltje op een gloeiende plaat.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.