Eerste weekend van juni weer Zwolle Unlimited

Zwolle – De binnenstad van Zwolle is het eerste weekend van juni weer gevuld met storytelling, spoken word, straattheater en roots muziek. Het festivalterrein is aan de noordzijde van de stad rondom Waanders in de Broeren en De Verhalenboot. Het festival Zwolle Unlimited zet zich in om hoogwaardige kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek.

Dertien locaties worden ingericht voor de kunstenaars van het woord. Singer Songwriters, rappers en dichters, afgewisseld door verhalen vertellers en rootsmuziek. Er zijn terrasjes, gezellige barretjes en smikkelen doet u op het smulerf, het biologisch eetplein. Door de straten en op andere pleinen vertonen straattheater artiesten hun kunsten. Op zaterdag is er een kunstmarkt, en de boekenmarkt en het wijnfestival sluiten de zondag aan. De amateur kunst heeft een eigen podium tijdens dit weekend. Zwolle Unlimited strooit begin juni cultuur als confetti over de stad Zwolle.

Internationale top vertellers en Straattheateracts. Nationaal bekende rappers en dichters en opkomend talent spelen in sfeervolle mongoolse tenten. Cross-overs binnen het literaire genre verrassen. De artiesten zitten dicht op het publiek, bijna intiem. Deze optredens staan in groot contrast met de straattheater acts die door de stad zwerven en de pleinen veroveren, een fantastische tegenpool. Het geeft het festival een balans tussen intiem en klein en groots en meeslepend. Begeef je in een andere kunstzinnige wereld wanneer je buiten de paden treedt tijdens Zwolle Unlimited. Een wereld waarin je wordt uitgedaagd om kennis te maken met kunstvormen die je niet zo vaak ziet. spoken word, poetryslam,storytelling en straattheater. De historie van de binnenstad mengt zich met de kleuren van het festival.

Programmering

Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag zijn er verschillende activiteiten en optredens verdeeld over het terrein bij de Thorbeckegracht en het Broerekerkplein. Deze terreinen grenzen aan elkaar en vormen samen een groen geheel langs de binnenzijde van de stadsgracht van het centrum van Zwolle. Op de middagen is er veel aandacht voor gezinnen en kinderen. Zwolle Unlimited is voor iedereen en van alle leeftijden. Het terrein is openbaar en gratis te betreden. Het geluidniveau is laag, de meeste optredens zijn onversterkt. Voor voorstellingen wordt een laag entreebedrag gevraagd. Bij buitenvoorstellingen bepaalt het publiek zelf wat het hen waard is geweest, niets meer en niets minder.

De programmering van het festival wordt geleidelijk tussen eind maart en eind april bekend gemaakt. Houd de Facebook pagina en de website van Zwolle Unlimited in de gaten om op de hoogte te blijven.

Artikel delen: