Schietpartij aan de Khunaustraat Holtenbroek

Zwolle – Een man (gegevens nog niet bekend) is vrijdagavond 20 maart 2015 gewond geraakt bij een schietincident op de kruising Frobergerstraat/Bachlaan. De man is door een familielid naar het ziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen. Zijn toestand is stabiel en de man is aanspreekbaar.

schietincident_kuhnaustraat_20-03-2015-2421.jpg

De politie werd even voor 21.00 uur via het familielid in kennis gesteld over de verwondingen van de man (die toen al in het ziekenhuis was) en het schietincident dat plaats zou hebben gevonden op de kruising Frobergerstraat/Bachlaan. De politie is ter plaatse onderzoek gaan doen en heeft het slachtoffer in het ziekenhuis kort gehoord. De aanleiding en precieze toedracht is nog onduidelijk. Dit moet uit verder onderzoek blijken. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van het incident. Personen die tussen 20.30 en 21.00 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Frobergerstraat en Bachlaan worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

schietincident_kuhnaustraat_20-03-2015-2373.jpg

schietincident_kuhnaustraat_20-03-2015-2432.jpg

schietincident_kuhnaustraat_20-03-2015-2399.jpg

Artikel delen:
Reacties 57
 1. Hmm, kan mij ook een schietpartij in Stadshagen herinneren niet te lang geleden. En 1 in de Casper Fagelstraat:o
  En nee ik woon zelf niet in de Bronx.  ⚠️ Meld

 2. Wat jammer dat dit nu weer op de wijk betrokken word,De liquidatie in stadshagen vergeten ? De afslachting in de Aa landen ? De Caspar fagel straat schietpartij ..uhh in die winkelstraat die jongen die invalide is geschoten .Dan is er nog die schietpartij in zuid vorig jaar ow ja die steekpartij op die verlamde man is stadhagen nu ik denk 2 jaar terug ??

  Jullie zijn kortzichtig ,,heel erg kort door de bocht .
  Jah hier gebeurt vaak wat ,dat komt omdat hier heel veel verschillende soorten mensen wonen ,.En idd tuig en tuig zoekt tuig absoluut .Maar goed de wijk zelf of andere mensen kunnen hier niks aan doen .De gemeente en politie moeten eens wat beter hun werk doen en justitie eens wat zwaarder gaan straffen ,Dan werd het in alle wijken wat beter ,niet alleen in ons mooie holtenbroek

  Hoezo onnozel reageren


  ⚠️ Meld

 3. Volgens RTV Oost:

  Man gewond geraakt bij schietpartij Holtenbroek Zwolle, politie zoekt getuigen

  Bij een schietpartij in de wijk Holtenbroek in Zwolle is vanavond een man gewond geraakt. De politie doet onderzoek in de wijk en is op zoek naar getuigen.

  Een familielid van de man bracht de politie op de hoogte van de schietpartij. Het familielid was inmiddels al met de man op weg naar het ziekenhuis om hem te laten helpen aan zijn verwondingen.

  De schietpartij heeft waarschijnlijk rond 20.30 uur plaats gevonden midden op de kruising van de Bachlaan met de Frobergerstraat. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie is daarom op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben.

  In de buurt wordt nog steeds onderzoek gedaan door de politie. Meerdere straten zijn nog afgezet met lint. Er is verder nog niemand aangehouden. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar en stabiel.  ⚠️ Meld

 4. Ik kom zelf uit rotterdam van 1993 tot 2009 gewoon en 2x voor me neus schietpartij letterlijk 1x zomercarnaval paf paf iedereen rennen , en 1 x in me straat toen ik in de tuin zat , maar nog nooit bang ofzo geweest snap niet dat mensen zich onveilig voelen bijna alle schierpartij is bedoeld voor mensen die onderling ruzie hebben dus zolang jij niet in die millieu zit niks aan de hand . holtenbroek is niks mis mee, een groene wijk met veel nieuwe koophuizen


  ⚠️ Meld

 5. Marga Rine, lees het bericht van Trotse holtenbroeker!
  Ik ben zelf in holtenbroek opgegroeid.Ik vind dat holtenbroek altijd een stempel krijgt zodra er iets gebeurd. Idd…wat Trotse holtenbroek in een reactie vermeldde,vergeet niet die andere incidenten in dieze en stadshagen.En daarbij wil ik nog toevoegen,de overval op een vrouw in Westenholte op klaarlichte dag, die vervolgens overleden is en een man die 2 kinderen lastig viel in de speeltuin,die zijn zaakje aan hun wou laten zien.Dus overal gebeurt wel vervelende dingen


  ⚠️ Meld

 6. Er gebeuren inderdaad door heel Zwolle nare dingen. Van Zwolle-zuid tot Stadshagen. Misschien dat Berkum gespaard blijft, of wacht was daar een tijdje terug ook niet iets aan de hand? Staat me vaagjes iets van bij.
  Het is jammer als er wat gebeurd in Holtenbroek, dat veel mensen denken aan de tijd hoe het was in de jaren 90. Die tijd is voorbij. Ik voel me er veiliger als ik ’s avonds door Holtenbroek fiets dan dat ik door de Aalanden of Zuid moet.


  ⚠️ Meld

 7. Bijzonder, circa 30 schietincidenten in 1 jaar tijd in Holtenbroek en dan zeggen dat het meevalt om vervolgens doodleuk van iedere wijk een schietincident te noemen in de trant van zie je wel, valt best mee, overal gebeurt dat? Welterusten!


  ⚠️ Meld

 8. bH2,je zou denken raden uit welke groep!!!
  Kom niet met een verhaal, het valt wel mee, we gaan richting zomer
  dat is toch een tijd waar bepaalde mensen onder genot van…….
  even hun gram gaan halen,en dat lossen ze op met een vuurwapen.
  ja idd rioolratten zijn moeilijk te vernietigen, zo noem ik dat soort,ongeacht wie.Zwaarder straffen,ach dat hebben we gezien en gehoord.


  ⚠️ Meld

 9. Ook ik woon al meer dan 30 jaar met veel plezier op een gezellig woonerf in holtenbroek waar ook verschillende culturen bij elkaar wonen. Bij ons werkt dat wel, omdat we elkaar in onze waarden laten. Ook ik baal van dat kleine aantal mensen die zich niet weten te gedragen en onze wijk steeds weer negatief in het nieuws brengen. Overal in het land gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen, ook in alle delen van zwolle.
  Ze kunnen niet de hele wijk onder camaratoezicht plaatsen en je ziet toch dat het zich steeds verplaatst. Ondanks de inzet van vele mensen zie je toch steeds weer dat het mis gaat. Strenger optreden en strenger straffen is een optie maar je blijft altijd mensen houden die geen idee hebben wat hun gedrag voor inpact heeft op de rest van de bewoners en daar hebben ze ook geen enkele boodschap aan. Er wonen veel mensen die leven op het sociale minimum, omdat er nog betaalbare huizen zijn, maar dat wil niet zeggen dat je je dan bezig moet houden met criminaliteit. Daar kies je zelf voor en daar moeten ook behoorlijke straffen tegenover staan, zodat je je een tweede keer wel bedenkt voor je je weer inlaat met dergelijke activiteiten. Ook bij de mishandeling van de juf op school kwamen we als wijk niet positief naar voren, gezien de reacties van bepaalde mensen op dit gebeuren. Rechten weten ze vaak goed, maar op plichten zijn ze wat minder gericht. Het is nooit goed te praten dat je een juf mishandelt. Dat er naar de omstandigheden gekeken moet worden is zeker, maar dat geeft iniemand het recht om eigen rechter te gaan spelen.


  ⚠️ Meld

 10. Ik lees met verbazing dat sommigen Holtenbroek een “nette wijk” vinden.
  Heel Nederland weet toch dat Holtenbroek de probleemwijk van Zwolle is, er is natuurlijk niet voor niets een speciale politiepost in de wijk gevestigd.


  ⚠️ Meld

 11. Laten we trouwens niet vergeten dat het oude deel van Holtenbroek nog wat problemen heeft, toen Holtenbroek 1 werd gesloopt zijn heel veel mensen van deze wijk naar Holtenbroek (3? ) verhuist.

  Als je de cijfers erop na gaat is het echt met 60% verbeterd de veiligheid tegenover de jaren 90.
  Ik zag laatst een documentaire over hoe Afghanistan in de jaren 50 was, heel modern, vrouwen die gewoon een rok konden dragen etc. Na de chaos die Rusland heeft veroorzaakt zag de taliban de kans om op te rukken en heeft het in een sharia veranderd waar vrouwen hun handen eraf gingen als ze een beetje nagellak hadden.

  Ondanks dat de taliban weg is, is er nog een enorme corruptie door de overheid, verkeerd het land in grote armoede en heeft het centrale gezag in Kabul nog steeds geen macht op het platteland waar meer de regels van de ”stammen” gelden (dus vrij conservatief) om het licht uit te spreken. Deze week is er nog een vrouw levend verbrand en eerst nog gestenigd omdat de geestelijk gehandicapte vrouw verdacht werd van het in brand steken van een koran.

  Als ik dit allemaal lees en zie op tv, dan ben ik zo verschrikkelijk blij in Holtenbroek te wonen, en dan in deze tijd.. want ik zou ook niet in NL tijdens de wereldoorlogen geboren willen worden.. wees gelukkig jongens, de wereld is een enorm vervelende plek waar door de jaren heen al voor de middeleeuwen verschrikkelijke dingen gebeuren.

  Een mensenleven in Afrika is veel minder waard als in NL. als je ziet hoe bijvoorbeeld boko haram met mensen omgaat (dorpen verwoesten en de hele bevolking uitroeien)


  ⚠️ Meld

 12. De Holtenbronx een nette wijk? Er zijn nette stukken inderdaad. Die bestaan al heel lang. Tevens zijn er bouwtechnisch prima woningen gesloopt bij de vleet om er duurdere (koop)woningen neer te zetten. Dat zijn nu ook nette stukken.

  Tot de grote verbazing van de heren politici gingen de sociale minima die zo uit hun wijk gejaagd werden niet in rook op, maar gingen ze een stukje verderop wonen, zodat daar nu aso-enclaves ontstonden.

  Misschien moeten we in Zwolle ook een stuk braakliggend land van containerwoningen voorzien, een groot hek erom heen doen en om de week brood eroverheen gooien. Camera erop en je hebt uitstekende reality-tv. Leest u mee meneer Oerlemans?:D


  ⚠️ Meld

 13. bijna alle schierpartij is bedoeld voor mensen die onderling ruzie hebben dus zolang jij niet in die millieu zit niks aan de hand .

  Wat een onzin. Nooit gehoord van verdwaalde kogels of “hij heeft mij gezien, dus hij krijgt voor de zekerheid ook een kogel”
  Of persoonsverwisseling? Dat is de laatste 4 maanden al 3x voorgekomen in Nederland.


  ⚠️ Meld

 14. Het valt mij op dat ondanks de inzet van team zus en team zo, er dit soort dingen blijven gebeuren in Holtenbroek 3, terwijl ik toch onlangs meende te lezen dat het een stuk beter gaat met Holtenbroek 3.. Misschien kan je de conclusie trekken dat de inzet van deze teams hierop geen invloed hebben?


  ⚠️ Meld

 15. Het zijn altijd de buitenholtenbroekers die negatief op onze fijne wijk reageren. Als ze hier woonden zouden ze wel anders piepen.
  Ik ben een trotse Holtenbroeker!!!!!


  ⚠️ Meld

 16. Helemaal met je eens 1stejohn. ,we’ zijn één stad. Met verschillende wijken. Die dorpse mentaliteit mag er wel een keertje af. Zwolle.


  ⚠️ Meld

 17. Precies, de criminaliteit houdt zich ook niet aan straatgrenzen dus waarom moeten wij wel in hokjes gaan denken?

  beterschap aan het slachtoffer..  ⚠️ Meld

 18. 1steJohn: stap 1. Erkennen dat het mislukt is. 2. De problemen benoemen (criminaliteit, werkloosheid, verpaupering) 3. problemen gericht aanpakken (keihard sanctioneren recht op uitkering koppelen aan onderhoud en schoonhouden van de wijken, schoolverzuim keihard aanpakken). Kortom: niet langer pappen en nathouden omdat het veel stemmen oplevert, maar aanpakken!


  ⚠️ Meld

 19. Bericht door 1stejohn, op 21 maart
  Mulitiechaos op alle punten tegenwerken, voor een fijne samenleving.
  Want samen multie werkt niet.
  Als je dit niet snapt, doe alle kooien in Artis is open. Kijken wat er gebeurd.
  Als het niet werkt doe je alle vissen uit jouw aquarium in die van de buurman.
  Uiteindelijk zal je merken dat mensen net dieren zijn.
  Denk daar maar eens over na.


  ⚠️ Meld

 20. @ De Cock, ed @ 1stejohn, jullie zouden graag in een mono-culturele samenleving willen leven. En dit sentimenteel, medemenselijk, sociaal, moreel en maatschappelijk kunnen verantwoorden 😮


  ⚠️ Meld

 21. @ ed; Wél West-Europees dus…geen Italianos, ex-Oostblokkers en Schandinaviërs bijvoorbeeld; tja, voor mij is een mens een mens.

  Maaruh, vrees nog steeds dat we best een leuk digitaal gesprek kunnen hebben, maar dat dit ( binnen korte tijd) wegens off-topic reageren wordt uitgegumd.:'(


  ⚠️ Meld

 22. Italianen, Spanjaarden en Scandinaviërs zorgen voor opmerkelijk weinig overlast hier. Geen probleem dus. En als dit gesprek wordt weggegumd wegens off-topic, gaat de redactie wel erg selectief te werk met het sluiten van topics.


  ⚠️ Meld

 23. @ Ed, volgens mij bedoel je met “mono-cultuur” alleen de Nederlandse cultuur in

  niet persé monocultureel. Maar west-europees cultureel

  Waarin verschilt de NL-cultuur dan van de West-Europese en vind jij dat wij (in NL) een soort verheven cultruur hebben? In welk opzicht blinken wij uit dan?

  Ach, weggummen is zo erg nog niet. Dit goede gesprek hoeft ook niet ge-archiveerd en nagelezen te worden.


  ⚠️ Meld

 24. Haha Dick je begrijpt mij verkeerd.
  De multi culturele samenleving is er nu eenmaal en zal er altijd blijven. Hoe kan iemand nu zeggen dat deze mislukt is?
  We hebben alle nationaliteiten binnen gehaald dus is het toch gelukt?
  Als we de problemen nu eens loskoppelen van de culturen kunnen we deze als samenleving oplossen want die verantwoordelijkheid dragen we samen volgensmij.


  ⚠️ Meld

 25. Als je geopereerd wordt en die operatie heeft niet het beoogde resultaat, is de operatie dan mislukt of niet? Zo is het ook met de multiculti samenleving: hij is er, maar levert meer ellende op dan voorzien. De ‘experts’ dachten dat het een verrijking zou zijn voor de Nederlandse samenleving, inmiddels weten we beter. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door problemen los te koppelen van cultuur. Daarin zit het juist geworteld. Als je dat niet onder ogen durft te zien, resteert er alleen symptoombestrijding. En het gevolg is wijken zoals Holtenbroek: gefeliciteerd met het succes van deze multiculturele wijk. Koploper als het gaat over schietpartijen, drugsoverlast en werkloosheid.

  @Dick: west-europees en nederlandse culturen gaan prima samen en kunnen elkaar versterken. Is ook goed voor Nederland omdat mnze cultuur en normen en waarden steeds verder vervagen. Met alle consequenties die daarbij horen….


  ⚠️ Meld

 26. Laten we vooral doen alsof de multiculturele samenleving in Nederland iets is wat in de vorige eeuw is uitgevonden. Het is de integratie van bepaalde bevolkingsgroepen die volledig is mislukt. Nederland dreigt steeds meer een land van twee samenlevingen te worden: zij die buiten de boot vallen en zij die dat niet doen.


  ⚠️ Meld

 27. Bericht door Katja, op 21 maart 2015 14:17
  Het zijn altijd de buitenholtenbroekers die negatief op onze fijne wijk reageren. Als ze hier woonden zouden ze wel anders piepen.
  Ik ben een trotse Holtenbroeker!!!!!

  En ik ook. Als ben ik geen geboren zwollenaar, ik noem het wel mijn stad en mijn wijk. Zolang je op een normale manier omgaat met je medemens en een beetje wederzijds begrip voor elkaar cultuur en gewoonten hebt kun je hier prima wonen.  ⚠️ Meld

 28. Dus die wel en die niet Ed? Hoe denk je dat aan te gaan pakken? Alleen west Europese landen en die daarbuiten alleen als ze verdienstelijk zijn ?
  De grootste aanslagen op onze samenleving worden nog altijd door west Europese landen gepleegd. Jij bent bezig met symptoom bestrijding met je culturele segregatie. Staar jij je maar blind op opsporings verzocht terwijl je geliefde west Europeanen of je landgenoten in pakken je pensioen je bankrekening plunderen.  ⚠️ Meld

 29. 1steJohn, oke, ik zal geen opsporing verzocht meer kijken. Allemaal onwaarheden die ze daar laten zien. Maar stel dat je gelijk hebt, wat is jouw dierbaarder: de veiligheid van jezelf en je dierbaren of je pensioen?


  ⚠️ Meld

 30. Het probleem van het imago van Holtenbroek lost niet vanzelf op, waardoor elk incident opgeblazen wordt. Volgens mij valt het allemaal wel mee… Hier in de Wipstrik hadden we laatst een afgebrande auto en ook een schietincident. Is mijn wijk nu ook onveilig geworden???!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.