Renovatie Oldermannenlaan verloopt voorspoedig

Zwolle – SWZ renoveert 274 woningen aan de Oldermannenlaan, Van Yrtebelt en Tyassenbelt. De helft van de woningen is klaar en rond november 2015 moet het gehele project klaar zijn.

oldermannen.jpg 

In het voorjaar van 2014 is gestart met een pilot bij 14 woningen. Hierdoor werd duidelijk hoe je de werkzaamheden het beste kon organiseren, zodat er het minste overlast door bewoners wordt ervaren. Dat heeft dan te maken met het aantal dagen dat er in de woning wordt gewerkt en hoe intensief dat wordt gedaan. De pilot is ook gedaan om eventuele knelpunten bij het plaatsen van de cv-ketel op te sporen. Door de pilot werd duidelijk dat de oorspronkelijk 12 werkdagen verminderd konden worden tot 9 dagen waarop de vakmannen in een woning aan het werk zijn. Op de 10e dag wordt de woning opgeleverd.  

In augustus 2014 is gestart met de echte uitvoering. In iedere woning wordt de keuken, badkamer en toilet vernieuwd. De bewoner kan daarbij verschillende keuzes maken, bijvoorbeeld de kleur van de tegels, keukenblad en keukenkastjes. Ook worden in alle woningen brandwerende voorzieningen aangebracht. In de oude situatie was er een collectieve verwarmingsinstallatie. De keuze is nu gemaakt voor een individuele HR++ combiketel. Groot voordeel is dat de geiser (een open verbrandingstoestel) niet meer nodig is en wordt verwijderd.

Minimaal aantal opleverpunten
Nijhuis en Assies hebben een goed doordachte bouwstroom. De werkzaamheden passen in de dagen die er voor staan. Opvallend is het minimale aantal opleverpunten in de woning. Een opleverpunt is iets dat bij de oplevering nog niet op orde is.

Artikel delen: