Voedselpakketten tegen armoede in Zwolle

Zwolle – In Zwolle leven 5.500 huishoudens langdurig in armoede, daarvan zijn 2.215 kinderen. Eline van ’t Noordende en Miranda van Diepen van Facebook pagina Voedselpakketten Zwolle helpen met een noodpakket vol boodschappen. De online actie is een burgerinitiatief dat sinds oktober vorig jaar boodschappen inzamelt van particulieren om zo pakketten samen te stellen voor die mensen waar de nood erg hoog is.

"We hebben inmiddels een netwerk van instanties die bij ons aanvragen doet, Travers en Sociale Wijkteams, RIBW Groep Overijssel, Limor en onlangs ook een budgetcoach. Zij treffen de meest schrijnende situaties en kunnen dan bij ons een aanvraag doen waarbij wij proberen z.s.m. te leveren. Door de groeiende aantal aanvragen loopt onze voorraad snel terug. Wij willen mensen vragen om eens kritisch in hun kast te kijken of er nog producten zijn die u niet gaat gebruiken. Alle boodschappen zijn welkom mits ongeopend en niet over de datum. Denk aan blikken groente, houdbare melk, soep, macaroni, broodbeleg, ranja, thee, douchegel enz enz, maar ook is er behoefte aan aardappels en eieren. We hebben inmiddels een bakker bereid gevonden om brood te doneren voor in de pakketten."

“De armoede in Zwolle is vele malen groter dan men realiseert, sommige situaties die wij treffen zijn langdurig. Maar sommigen zijn van korte duur, doordat bijvoorbeeld de zorgtoeslag niet uitgekeerd is, de aanvraag voor de voedselbank loopt, de uitkering nog net niet rond is, een maand met tegenvallende rekeningen. Wij zien gezinnen met kinderen die al een week geen warme maaltijd hebben gehad, dit moet toch niet kunnen. De regering laat ze in de steek maar samen kunnen we ze helpen. Als er mensen zijn die ons willen helpen door een donatie te doen (wij nemen geen geld aan, alleen donaties in de vorm van boodschappen) of door zich als vrijwilliger willen aan melden dan mogen ze contact met ons opnemen via onze pagina of een mail sturen naar weggeefvoedsel@outlook.com.”

 

Artikel delen: