Vertelkinderen op de Verhalenboot

En de artiesten van vanmiddag zijn…zes kinderen tussen de zeven en negen jaar oud; leerlingen van OBS De Krullevaar te Zwolle. Zij zijn ‘opgeleid’ door vertellers-cursisten van De Verhalenboot. Onder de vertelkinderen is ook de winnaar van de Gouden Vertelpas 2007: Richard Boezelman.

De vertelkinderen stonden al op het vertelfestival in juni 2007 en werkten de afgelopen maanden aan nieuwe verhalen voor de voorstelling van zaterdag 13 oktober om 15.30 uur. Een unieke samenwerking tussen verteltheater en basisschool. De Verhalenboot zet zich in voor verbreiding van de vertelcultuur tot in de haarvaten van de samenleving. En dan begint het bij jong verteltalent. Want jong geleerd….. De middag wordt afgesloten met het verhaal ‘Het Ierse kaboutertje’ door meester John Beumer van De Krullevaar. Entree: €.5,00.

Meer informatie:

De Krullevaar is de eerste ‘School vol van verhalen’ in Nederland. Zie ook: www.eenschoolvolvanverhalen.nl. In samenwerking met De Verhalenboot en Vertelmagazine Vertel Eens geeft De Krullevaar jaarlijks De Gouden Vertelpas uit voor de beste kinderverteller. Deze winnaar wordt ambassadeur voor het vertelde verhaal en treedt geregeld op, samen met zijn ‘collegavertellers’. De pas geeft toegang tot een indrukwekkende hoeveelheid musea, theaters en andere bezienswaardigheden met een verhaal.

Reserveren en informatie: www.deverhalenboot.nl of 038 – 4 239 659 (12.00 – 13.00 uur).

Artikel delen:

Reageer