Slachtoffer schietincident is 21-jarige Zwollenaar

Zwolle – De man die vrijdagavond 20 maart gewond raakte bij een schietincident op de kruising Frobergerstraat/Bachlaan is een 21-jarige man uit Zwolle. De man bleek licht letsel te hebben en hij heeft zaterdag het ziekenhuis kunnen verlaten.

Inmiddels is gebleken dat het slachtoffer vrijdagavond rond 20.30 uur op de betreffende kruising uit de auto van een familielid stapte. Op dat moment kwam er vanuit het parkje naast de basisschool aan de Bachlaan een man fietsen die op het slachtoffer af fietste en enkele malen met een vuurwapen schoot. De man ging er al fietsend vandoor in de richting van het winkelcentrum. Het familielid is het slachtoffer direct te hulp geschoten en is met hem naar het ziekenhuis gereden.

In verband met het onderzoek is de politie nog steeds op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagavond 20 maart rond 20.30 uur iets in de omgeving van de Frobergerstraat/Bachlaan gezien dat met de zaak te maken kan hebben, zoals bijvoorbeeld de weg fietsende dader, bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Mogelijk zijn er winkeliers of omwonenden met bewakingscamera’s waarop beelden van het incident of de wegfietsende dader te zien zijn. Ook zij worden gevraagd zich te melden. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Dat gezever over de wijk. Is toch niet het meest relevante feit in dit artikel. Ik ben blij dat het slachtoffer het naar omstandigheden goed maakt en hoop dat de dader snel gepakt wordt.


  ⚠️ Meld

 2. @Dame

  Hoezo niet relevant. Holtenbroek is verschrikkelijk en er gebeuren meer dingen dan bij mij hier in de Indische buurt over het hele jaar.>:(


  ⚠️ Meld

 3. @mart, ik denk niet dat het poging tot moord was geweest. Anders zou hij denk ik wel langer dan 1 dag in het zieken huis liggen, waarschijnlijk is dit gewoon een bedreiging of iets dergelijks.


  ⚠️ Meld

 4. Persoonlijk gezien zou ik niet meerdere keren schieten als ik iemand slechts wil verwonden..

  Dan doet 1 kogel het werk ook wel..

  Tenzij je bezopen bent..

  Of geoefend hebt met een waterpistool..

  Poging tot moord dus.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.