WVF vist achter het net tegen SV Urk

Zwolle – VV WVF ontving zaterdagmiddag SV Urk. Deze wedstrijd was voor de bezoekers zeker van belang gezien de stand op de ranglijst en dat was vanaf de aftrap duidelijk te zien. Urk begon overdonderend en het was voor WVF gelijk alle hens aan dek. 

In de eerste minuut al een hachelijke situatie voor het doel van Mike te Wiele. WVF poogde over links via Hessel  Berends wat terug te doen. Toch bleek al snel dat het geen verheffende wedstrijd zou worden. Het spel was te gehaast en daardoor vaak foutieve passes en misverstanden. Urk was  met een vrije trap en kort daarop via Jan van Slooten gevaarlijk. Laatstgenoemde claimde tevergeefs  een penalty nadat hij was gestuit in de zestien. WVF wist in deze eerste helft nog tegenspel te bieden en werd met name gevaarlijk met enkele vrije trappen. Doorbraken van Richard Bouwmeester, die vervolgens over schoot, en Muhittin Yükselen, die een teenlengte te kort kwam, leverden geen goal op.

Vaak werd de lange bal naar voren gebruikt maar dat was onbegonnen werk voor de voorhoedespelers. Even leek Bas Bouwhuis een  scherp aangesneden vrije trap binnen te kunnen werken, maar ook hij kwam net te kort. Op slag van rust nog een corner van Urk die voorlangs zeilde.

Na de rust zakte de wedstrijd naar een zeer bedenkelijk peil. WVF bleek nauwelijks in staat een goede aanval op te zetten.  Hessel  was gewisseld voor Kristian Bril en Hans Kamping werd afgelost door Rob Meijerink. Deze laatste werd direct opgevangen met een flinke overtreding  waar een kaart niet vreemd was geweest. De vrije trap van Richard die daar op volgde werd door Bas naast het doel gewerkt. Daarna namen de Urkers  het roer in handen. Een vrije trap van Urk belandde via een blauwhemd op de paal buiten bereik van Mike. In de 62e minuut was het de snelle Snoek die doorkwam en zijn voorzet werd binnen getikt door Hessel Kramer 0-1. Urk hield daarna het overwicht en WVF was niet bij machte zich er onderuit te voetballen. Niet dat de Urkers zo bijzonder voetbalden maar wel met meer overtuiging. Het lot werd vanmiddag bezegeld door een vrije trap van Urk die Mike niet klemvast kon pakken en door Jan van Slooten werd binnengeschoten: 0-2.

Ruimschoots  werd gewisseld: Modderman voor Poppen en bij Urk Klaas Kramer voor Brands, Jelle de Boer voor van Slooten en Hemelrijk voor  Snoek . Al deze omzettingen brachten geen ander spelbeeld meer te zien. Zo was het SV Urk dat een vrij eenvoudige zege en de daarmee gepaard gaande 3 punten binnen wist te vissen.

Een wedstrijd om snel te vergeten……. Volgende week uit naar het Aaltense   AZSV.

Karakteristieken:

Scheidsrechter:   B.J. Köhler
Toeschouwers: 200

Scoreverloop:  62. Hessel Kramer 0-1,   70. Jan van Slooten 0-2

Opstellingen:
WVF:  te Wiele, Reijnen, Gnanapragassam, Poppen (76. Modderman), Kamping (46. Meijerink),  Stals, Bouwmeester, Bouwhuis, Berends, (46. K. Bril), van Brummen, Muttihin Yükselen.

SV  URK:   Koffeman, Dijkhuizen, Lindeboom, GJ Nagel, Brands ( 76. K.Kramer) K. de Boer, L.Nagel, van Slooten (76. J. de Boer), Snoek (87. Hemelrijk), Hakvoort, H. Kramer.

Door: B. Kamerman 

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.