Berkum nipt langs Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft de thuiswedstrijd tegen Nunspeet met een krappe 3-2 winst afgesloten. De Zwolse nummer twee van de 1e Klasse D verzuimde, net als een week eerder, in de eerste helft ruim afstand te nemen en maakte het zich zo tegen het slot onnodig moeilijk. “Voor rust hadden we met 2-0 of 3-0 voor moeten komen. Vandaag had iedereen bij ons een zesje, terwijl we gewend zijn dat er veel een zeven of een acht halen,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer.

bernun-1.jpg 

“We kregen een strafschop tegen die de zaak op de kop gooide. Die was misschien makkelijk gegeven, maar ook onnodig. Je moet niet eens de kans bieden om hem te kúnnen geven.” Collega Marcel Boudesteyn vond dat zijn ploeg na rust goed speelde maar toen wél de tweede Berkum-goal cadeau gaf. “We speelden toen voor Sinterklaas. In balbezit was het bij ons te mager en zo veel balverlies als we in de eerste helft leden was eigenlijk onmogelijk,” aldus de interim-trainer van Nunspeet.

bernun-17.jpg

bernun-4.jpg

bernun-23.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Vizier nog niet scherp
Berkum kreeg 40 seconden na de aftrap al een dot van een kans toen Bob van Gemert de bal knullig verspeelde en Chris van der Meulen op het Nunspeet-doel af ging. De Zwolse spits had het vizier echter nog niet op scherp en stuitte op keeper Niels Willemse. Vijf minuten later leek Chris van der Meulen wél te scoren maar dat feest ging niet door omdat er buitenspel was geconstateerd. Na een kwartiertje nam de thuisclub echter afstand toen de bal, na een corner, door Marc van der Meulen voor het doel terug werd gebracht waar Jaouad Akloud er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken. Berkum bleef in de eerste helft heer en meester, maar verzuimde de marge te vergroten doordat Potkamp, Chris en Marc van der Meulen hun kansen niet benutten. Nunspeet verdedigde af en toe dramatisch en kwam in die fase aanvallend niet verder dan een paar misperen van Marcel Huisman, die zijn inzetten meters naast zag vliegen.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen er opnieuw chaos was in de Nunspeet-defensie. William Potkamp profiteerde van dat geklungel en bracht Chris van der Meulen in stelling, die geen moeite had om de 2-0 langs keeper Willemse te schieten. Direct daarna bracht Berkum de bezoekers echter terug in de wedstrijd. Na een ingooi ging Marcel Huisman in het strafschopgebied onderuit en dat leverde een penalty op, die door Nick de Graaf werd benut: 2-1. Een minuut later leek zich een identieke situatie af te spelen aan de andere kant, waarbij Potkamp onderuit werd gehaald in de Nunspeetse gevarenzone maar ditmaal bleven de sancties uit.

Weelde
Peter Huijgen leek Nunspeet na een uur met een geweldig schot langszij te brengen, maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis haalde de bal fraai uit de bovenhoek. Even later was het alsnog raak toen de Berkum-defensie, na een corner, collectief mistastte en Marnix Tissingh van dichtbij voor 2-2 zorgde. De bezoekers konden echter maar kort van die weelde genieten want binnen een minuut nam Berkum weer afstand. Na een voorzet vanaf rechts nam Chris van der Meulen de bal op zijn borst aan en knalde daarna onberispelijk de 3-2 binnen. Dat was al zijn 17e doelpunt in dit seizoen en volgens trainer Brouwer ook zijn honderdste (!) competitiegoal voor Berkum.

In de slotfase trok Nunspeet massaal ten aanval om toch nog een punt te redden, maar de Veluwenaren kwamen op de beslissende momenten scherpte tekort. Berkum hield met veel inzet stand en trok zo opnieuw, met meer moeite dan eigenlijk nodig was, de punten over de streep. De Zwollenaren blijven daardoor op de tweede plek in 1D, met een nog steeds overbrugbare achterstand van twee punten op koploper DOS ’37.

Berkum-Nunspeet, 21 maart 2015
Scheidsrechter: Gert Maneschijn
Eindstand: 3-2 (1-0)

Doelpunten: 15. Jaouad Akloud (1-0), 51. Chris van der Meulen (2-0), 55. Nick de Graaf (2-1) (strafschop), 70. Marnix Tissingh (2-2), 71. Chris van der Meulen (3-2)
Gele kaart: Amer Torkmani (Nunspeet)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (66. Sander Bolt), Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (87. Kevin Schmidt), William Potkamp (71. Arjan Kolk.

Opstelling Nunspeet: Niels Willemse, Nick de Graaf, Marco Drost, Marnix Tissingh, Marcel Huisman, Patrick Pluim, Bob van Gemert (46, Henk Baum), Amer Torkmani (57. Peter Huijgen), Bilal Bella, Arnout Vrieling, Lars ten Dolle (80. Rob Dobbenberg).

Door : Th. Kölker 

bernun-2.jpg

bernun-3.jpg

 bernun-5.jpg

bernun-6.jpg

bernun-7.jpg

bernun-8.jpg 

bernun-9.jpg

bernun-10.jpg

bernun-11.jpg

bernun-12.jpg

bernun-19.jpg

bernun-20.jpg

bernun-21.jpg

bernun-22.jpg

bernun-24.jpg

bernun-25.jpg

bernun-16.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.