Presentatie Het Overijsselse Geschiedenisboek

De geschiedenis van Overijssel is rijk aan fasen, facetten en figuren. Ze spreekt tot de verbeelding, ze prikkelt, ze roept vragen op. Vragen die de geschiedenis dichterbij brengen, die de geschiedenis tot leven brengen. Het Historisch Centrum Overijssel heeft daarom historicus Jan ten Hove opdracht gegeven Het Overijsselse Geschiedenisboek samen te stellen. Het resultaat is een prachtig handzaam blokboekje geworden in de bekende reeks blokboekjes van Uitgeverij Waanders.

Het Overijsselse Geschiedenis Boek biedt een kleurrijk en gevarieerd overzicht van de rijke provinciale historie. Het begint bij het ontstaan van het landschap in de prehistorie en eindigt met de sportieve prestaties van Erben Wennemars en de kleine geboortegolf in Haaksbergen in augustus 2006 negen maanden na de stroomstoring aldaar. Tal van bekende en minder bekende gebeurtenissen passeren in chronologische volgorde de revue. De geschiedenis is onderverdeeld in acht tijdvakken. De korte introducties aan het begin van elk tijdvak geven de lezer een goed beeld van de totale verloop van de tijdsgeest. De ruim 360 beeldrijke fragmenten, die volgen, vormen met elkaar een toegankelijke en handzame geschiedenis van Overijssel, die de lezer veel lees- en kijkplezier zal geven.

Presentatie

Op de Landelijke Archievendag, zaterdag 13 oktober, zal de Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer Geert Jansen het eerste exemplaar van Het Overijsselse Geschiedenisboek in ontvangst nemen. De presentatie vindt plaats in het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. Logisch, want daar worden circa 15 kilometer aan archieven, tienduizenden boeken, kaarten, fotos, films en andere materialen bewaard, die de geschiedenis van de provincie vertellen. Een geschiedenis die nu is samengevat in dit blokboekje. Vanaf zaterdag de 13e is het boekje bij de boekhandel te koop voor €14,95.

Artikel delen:

Reageer