Uitglijder Be Quick zonder grote gevolgen

Zwolle – Be Quick heeft gisteren in eigen huis een lelijke uitglijder gemaakt. Na een sterke openingsfase liet de ploeg de wedstrijd langzaam uit handen vallen, waardoor v.v. Hellendoorn uitliep naar een 0-4 overwinning. Na afloop was er toch ook nog een meevaller: nummer 2 RDC ging eveneens zwaar onderuit.

v.v. Hellendoorn, geklasseerd op een achtste plek, wil er bij Be Quick geen pretpark van maken. Linksbuiten Mark Meijer: "Ze stonden met vijf man te verdedigen en toch vond ik ons goed voetballen. In het begin was er echt niets aan de hand." Be Quick houdt Hellendoorn de eerste 20 minuten stevig onder druk en is met Frank Oosterhof, Bas Buimer en Michel Klink drie keer dicht bij een doelpunt. Trainer Arnie Pot. "In die fase ontbreekt bij ons ook het geluk. Wil je dan zo’n verdedigend ingestelde tegenstander onder druk blijven houden, dan moet die bal snel rond blijven gaan." Dat laatste lukt niet meer na zo’n 20 minuten. Het spel wordt slordiger, de concentratie wordt minder. En langzaam wordt duidelijk dat Hellendoorn in een goed resultaat begint te geloven.

Na 33 minuten slaat Hellendoorn voor het eerst toe met Lars Huzen. Het doelpunt valt uit het niets, want de ploeg heeft tot op dat moment geen halve kans gehad. Arnie Pot: "En dan valt het doelpunt aan de andere kant. Ook door slecht dekken door onze verdediging." Mark Meijer: "Op dat moment moet je de wedstrijd weer in handen zien te krijgen. Tegen zo’n verdedigend ingestelde ploeg is dat niet gemakkelijk." Be Quick benut de theepauze om het strijdplan aan te passen. Pot: "En dat werkte niet. Ook omdat de vorm bij een aantal spelers ontbrak." Het volgende tegendoelpunt ontstaat door onnodig balverlies op het middenveld. Meijer: "Door mijzelf eigenlijk en dan kom je met 0-2 achter. Op dat moment moeten we eigenlijk de lange bal gaan hanteren, maar daar hadden we vandaag de spelers niet voor." Ongelukkig genoeg was kopsterke spits Aron Tempelman vandaag met het tweede elftal mee en kan zodoende in het laatste half uur ook geen bijdrage meer leveren. Be Quick zakt vervolgens door de ondergrens en ziet dan dat Lars Huzen en Ferry Niens beide nog een keer scoren. Resultaat: 0-4. De omgekeerde uitslag van de wedstrijd in Hellendoorn, waar Be Quick de sterkste was. Na afloop van de wedstrijd is er toch ook nog goed nieuws: RDC is in eigen huis met 2-5 ten onder gegaan tegen DZC. Be Quick kan zich nu gaan concentreren op de belangrijke uitwedstrijd tegen Enter Vooruit. Enter staat op een derde plek en heeft acht punten goed te maken op Be Quick. Trainer Pot: "Nu is het van belang om daar een goed resultaat te halen, ook om te voorkomen dat Enter weer terug komt in de race." Inmiddels is bekend dat Jordi Veltman en Harmen Sikkema volgend jaar de selectie gaan versterken. Jordy Veltman komt over van WHC, Sikkema van de v.v. Berkum. Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi (75. Cas Duiker), Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Talha Özen, Bas Buimner, Frank van der Burg, Michel Klink (63. Sander Aarten), Mark Meijer (75. Felix Boessenkool) en Thomas Wieringa.

Artikel delen: