Berkum heeft met Bacuna nieuwe selectie rond

Zwolle – VV Berkum heeft zich voor het seizoen 2015-2016 versterkt met aanvaller Johnsen Bacuna, die overkomt van hoofdklasser Harkemase Boys. Doordat verder alle spelers van de huidige ‘basisselectie’ hebben bijgetekend heeft de Zwolse eersteklasser de hoofdmacht voor de komende jaargang rond.

 

“Ik zit nu 4,5 jaar bij Harkemase Boys, dus het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging. Berkum is een club met mooie vooruitzichten en ik ken er ook diverse spelers. Dat geldt natuurlijk ook voor trainer Willem Brouwer, want daar heb ik in Harkema goed mee gewerkt,” aldus de 29-jarige spits, die binnenkort in Utrecht gaat wonen. Bacuna speelde eerder bij DIO Groningen en trok daar de aandacht van FC Emmen. Toen een profloopbaan er toch niet in bleek te zitten verkaste hij begin 2012 naar Harkemase Boys, waarvoor hij regelmatig wist te scoren in de top- en hoofdklasse. Een van zijn belangrijkste wapenfeiten was de derde en beslissende treffer tegen Genemuiden, waarmee hij Harkemase Boys in 2013 aan de Districtsbeker hielp.

Onlangs zegden van de huidige basisselectie van Berkum ook verdediger Dirk Muis, middenvelder Ruud Wellenberg en vleugelspits William Potkamp toe in het komende seizoen voor Berkum te zullen spelen. Eerder tekenden de andere spelers uit de basisformatie van trainer Brouwer al bij.

 

Het aantal veranderingen in de hoofdmacht van Berkum, dat nog steeds volop in de race is voor een terugkeer naar de hoofdklasse, blijft daarmee zeer beperkt. Behalve Johnsen Bacuna komt volgend seizoen ook keeper Bjarn Onderstal over, die nu nog uitkomt voor tweedeklasser ESC in Elburg.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.