Restauratie monument Ter Pelkwijkpark afgerond

Zwolle – De restauratie van het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark is afgerond. In de loop van de jaren was in het monument, onder andere door vorst, schade ontstaan waardoor renovatie noodzakelijk was. De restauratie, die in juli 2014 begon, liep een paar maanden vertraging op maar werd ruim voor de herdenkingen van de bevrijding van Zwolle op 14 april en de dodenherdenking op 4 mei gerealiseeerd. 

monument_ter_pelkwijkpark.jpg 

Het monument, ter nagedachtenis aan de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog, dateert uit 1949. Het werd op vier mei 1950 onthuld door Riny Beernink, dochtertje van een Zwolse verzetsheld. Het monument bestaat uit twee natuursteensoorten. Een zwarte Niedermendiger basaltlava is verwerkt in het plateau en een blonde Franse kalksteen (Balsac) is gebruikt voor alle andere onderdelen. De onderbouw stelt een borstwering voor die uit de gracht oprijst. Op het plateau staat een pyloon/voetstuk met daarop een bronzen beeld van Titus Leeser, van een man die zich op wil richten en uitziet naar de gezichtseinder (de toekomst).

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik reed daar vorige week nog langs, toen zag ik nog steeds die groene vlekken direct onder het beeld. Ik had ververwacht dat ze dat ook schoon hadden gemaakt. Nu krijg je een beetje de vraag wat ze eigenlijk gedaan hebben.


    ⚠️ Meld

  2. Gelukkig, het beeld is terug. Ik vroeg me al af waarom dit zo lang moest duren. Waarom is me uit de berichtgeving nog niet duidelijk geworden!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.