Nieuw cultuurfestival in Stadshagen

Zwolle – In de zomer van 2015 is er een nieuw festival in het Twistvlietpark van Stadshagen. Deze feestelijke happening is op zaterdag 6 juni en begint om 13.00 uur ’s middags met allerlei activiteiten voor jong en oud.

 

 cultuurfestival_stadshagen.jpg

Visualisatie: Thirza Sprong

 

Het initiatief komt van de stichting V-gen-X (Zwolse Media Fabriek) die in het Verbindingshuis in Stadshagen zit. De eigenaar van deze stichting, Klaas Schuuring, streeft naar een festival met een hoog gehalte aan cultuur en creativiteit. Het park ademt de sfeer van een dorpje uit dat zoemt van bedrijvigheid. Muziek, theater, dans en andere kunstuitingen; het wordt een avontuur voor iedereen. Doel is om verbinding te maken met elkaar. De thema’s van dit festival zijn cultuur, natuur en bewustwording. Klaas vertelt hoe dit idee tot stand kwam: "De bedoeling van dit festival is dat er heel veel diversiteit in cultuuruitingen is. Bijvoorbeeld een kindertheater, een dansopvoering, een muziekstuk, noem maar op. De mogelijkheden staan helemaal open. Er komt ook een minikunstdorpje waar mensen schilderen, tekenen of boetseren."

 

Informatief

Het wordt een festival met een hoog sociaal maatschappelijk en informatief karakter. De verbinding met de natuur wordt gelegd door inspiratiesessies met sprekers te organiseren en informatiestands in te zetten. Hier krijgen onder andere de Groene Loper en de Groene Kinderopvang zichtbaarheid. Ook wil het festival begrip voor elkaars verschillende culturen creëren. Zo presenteren mensen uit allerlei landen typische hapjes en sferen uit hun eigen land. Via het thema Natuur vestigen we de aandacht op het belang van een gezond milieu. De uitvoering van deze thema’s en aandachtsgebieden geschiedt door middel van  dans, theater, muziek, film, animaties, workshops, spelen, eten en mode.

 

Sprankelend feest 

"Je moet het zo zien," volgens de organisator, "het wordt een sprankelend gebeuren waar meerdere dingen op hetzelfde moment gebeuren. Een bar met terras waar mensen relaxen terwijl de kinderen leuke activiteiten aan het doen zijn. Kinderen mogen verkleed komen. Een schilder die portretten tekent. Optreden van een koor, een coole band die optreedt. Een toneelstuk dat opgevoerd wordt. Animatiefilms worden getoond."

 

Vrijwilligers nodig

Er worden er allerlei vrijwilligers gezocht. De prioriteit ligt nu wat dat betreft vooral bij de techniek. We moeten zorgen voor veilige en goede bekabeling, bediening en installatie van bekabeling, licht en geluid. Natuurlijk zijn er mensen nodig die willen helpen met opbouwen en opruimen.

 

Artiesten en optredens

Doel is om dit festival voor maar ook door de wijkbewoners te maken. Zing je, musiceer je, dans je, doe je aan streetdance, ben je een kunstenaar, lid van een toneelvereniging, een koor of kun je prachtige verhalen vertellen voor een publiek? Misschien heeft iemand zelf nog een leuk idee. Kortom; mensen, help en denk mee en meld je aan via de website. 

 

Sponsors 

Cultuur Festival Stadshagen is nog op zoek naar sponsors. Behalve het sponsoren door geld te storten, is het ook mogelijk om in middelen te investeren. Zoals bijvoorbeeld broodjes en drankjes voor alle vrijwilligers. Of de boodschappen voor de buitenlandse hapjes. Het leveren van terrastafeltjes en stoeltjes. De mogelijkheden zijn groot, er is veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit, ook in de sponsoring. Meer informatie; www.cultuurfestivalstadshagen.nl

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Hiep hoi, nog meer herrie in de wijk en vooral in Zwolle, wie zit hier op te wachten? Niemand toch?

  Voorzichtige schatting 35.000 bezoekers? 😀


  ⚠️ Meld

 2. Leuk idee en zeker nodig om in Stadshagen deze activiteiten te ontplooien.
  Alleen datum is erg ongelukkig gekozen, dat weekend is het Stadsfestival in het centrum ook.
  Doelgroep is het zelfde.Tevens zijn bij het Stadsfestival al veel vriJwilligers actief die je niet kunt inzetten voor dit festival.  ⚠️ Meld

 3. Heel gek misschien,maar wij hebben genoeg vrijwilligers en ook genoeg artiesten e.a om het festival aan te kleden.
  Tevens,is de inhoud van dit festival op heel veel punten andere en ook entree vrij.  ⚠️ Meld

 4. Even wat nagekeken en wat blijkt: het gebeuren in de binnenstad is puur commercieel opgezet. Wat daar rondloopt zijn betaalde krachten en geen vrijwilligers. Behalve entree betaal je daar ook per activiteit.

  Het Cultuurfestival Stadshagen heft geen entree en alle activiteiten zijn gratis.
  Met een eindtijd van 22.00 uur is er volgens mij ook geen sprake van lawaai-overlast.
  Ook even gevraagd naar de datum: 13 juni is er de halve marathon, en in de 4 weken erna is het Ramadan. Omdat het juist de bedoeling is om onder andere verschillende culturen bijeen te brengen, zit dat dus vervolgens in de weg.
  Prachtig initiatief het Cultuurfestival Stadshagen, ik ga er zeker heen.


  ⚠️ Meld

 5. Stadsfestival is te gek!! Krijg je subsidie is het niet ok, krijg je minder subsidie en moet je je gasten laten betalen voor activiteiten is het niet ok. Krijg je geen subsidie en vraag je geen entree dan heb je nauwelijks bestaansmogelijkheid.


  ⚠️ Meld

 6. Het Stadsfestival (altijd in september) is inderdaad te gek, erg leuk.
  Daar waar het gaat om 6 juni wordt het wellicht verward met een ander festival in de binnenstad (zwolle unlimited).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.