ProRail steekt handen uit de mouwen voor Sprank

Zwolle – Tijdens de landelijke NLdoet dag zaterdag 21 maart kreeg de tuin bij Stichting Sprank in Zwolle een goede voorjaarsbeurt. En het mooiste van alles is dat dit gedaan werd door vrijwilligers. Een groep collega’s van ProRail staken hun handen uit de mouwen. Met als resultaat: een gezellige dag, hele blije bewoners en een tuin die klaar is voor een hele mooie lange zomer! 

 

nldoet_zwolle.jpg 

 

Op de locatie Reysigerweg in Zwolle wonen 2 groepen van acht mensen met een verstandelijke beperking. In de begeleidingsgroep worden bewoners geholpen om zo zelfstandig mogelijk te leven. Mensen die meer zorg nodig hebben, wonen in de zorggroep. Afgelopen zaterdag werd weer duidelijk dat vrijwilligers net dat beetje extra kunnen geven aan de zorg. Daarom werden de ProRail collega’s met een oorkonde in het zonnetje gezet door de vrijwilligerscentrale. De bewoners zijn erg blij met het sprankelende resultaat. De groep heeft veel lol gehad bij het bollen geplant, violen gepoot, tuinbanken en tuintafels geschuurd, schoongemaakt en gebeitst, moestuin aangelegd, dartboard buiten opgehangen, vogelhuisje en buitenschilderij opgehangen en nog veel meer.

Stichting Sprank

De Reysigerweg in Zwolle is één van de 35 locaties in Nederland waar Sprank zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking die zich thuis voelen in een christelijke omgeving. 

www.stichtingsprank.nl .

Artikel delen: