Vrouw neergestoken in Holtenbroek

Zwolle – Maandagmiddag is in het winkelcentrum Holtenbroek een vrouw neergestoken. Het incident gebeurde ter hoogte van winkel het Kruidvat. De vrouw is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een verdachte aangehouden. De politie doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het incident. De politie roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844. Voor getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld. 

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Ja het gebeurt elders in Zwolle ook. Alleen gebeurt het elders alles bij elkaar even vaak als in Holtenbroek in één wijk.


  ⚠️ Meld

 2. Ja het gebeurt elders in Zwolle ook. Alleen gebeurt het elders alles bij elkaar even vaak als in Holtenbroek in één wijk.

  Dat waren mijn gedachten…

  Er gaan geruchten op Twitter dat er ook een kindje was bij het slachtoffer…


  ⚠️ Meld

 3. @Patricia Hartman, je kan je ook gaan afvragen wat voor nut het heeft om een opmerking over Holtenbroek te maken. Het is een probleemwijk, dat is alom bekend en daar gaat een vermoedelijke negatieve reactie niks aan veranderen. Integendeel het zal weer reacties uitlokken waar niemand bij gebaat is.


  ⚠️ Meld

 4. En dan krijgen we nu weer hordes en hordes aan mensen in de media die gaan roepen hoe ‘veilig’ Holtenbroek wel niet is, en dat ze balen van het imago. 3 zware delicten in 1 week; zegt genoeg. ik zou er niet willen wonen.


  ⚠️ Meld

 5. Holtenbroek is een probleemwijk.. Daar kun je niet omheen.

  Maar hoeveel mensen er ook klagen, heb ik bewust gekozen om in de wijk te gaan wonen, wetende van de situaties.

  Zie ik de wijk als veilig? Maak er relatief veilig van.
  Ik voel me zelf in ieder geval veilig.

  Overal zijn er rotte appels, en op de ene plek nu eenmaal meer als de andere.  ⚠️ Meld

 6. Bericht door R0bot, op 23 maart 2015 16:18
  Je kan je wel van alles gaan afvragen, maar hier word door Zwollenaren gereageerd op een artikel uit een wijk en een mening gegeven.
  Zeggen dat je het probleem beter niet kan benoemen komt een beetje overeen met de huidige politiek. En kijk eens hoe dat bij de burger valt.


  ⚠️ Meld

 7. Ik woon met veel plezier in de wijk Holtenbroek. Uiteraard wil je dat dit niet gebeurt. Niet in deze wijk, maar ook niet in een andere wijk.
  Blijkbaar heet @R0bot de oplossing, die horen we dan graag.


  ⚠️ Meld

 8. Gewoon weer een noodverordening instellen. Politie 24/7 zichtbaar en bij het minste of geringste oppakken en afvoeren.

  Dan maar op die manier.


  ⚠️ Meld

 9. Wat het motief van de dader was is raadselachtig, dit bericht lezende. Beroving uit pure armoede? Of een tekortschieten van instanties die gekken los rond laten lopen? Of een tekortschieten van justitie? Criminelen los rond laten lopen?
  Wie ’t weet mag ’t zeggen. Wel heel diep triest dat zoiets gebeurt.
  En tsja, kan overal gebeuren.  ⚠️ Meld

 10. Bericht door RiaV, op 23 maart 2015 17:16
  Wat was Weblog Zwolle er traag met dit nieuws, het stond al uitgebreid op o.a. de Telegraaf voordat het hier stond!

  @RiaV
  Ja, voor jou als sensatieklant in ivm postings iig wel.

  Wens het slachtoffer veel sterkte toe.


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door RiaV, op 23 maart 2015 17:16
  Wat was Weblog Zwolle er traag met dit nieuws, het stond al uitgebreid op o.a. de Telegraaf voordat het hier stond

  Wlz is altijd actueel. Nu zijn ze een keer laat, kan gebeuren toch. Wlz werkt alleen met vrijwilligers en ik kan ook nergens vinden dat ze ook maar enige subsidie krijgen. Ik zou zeggen lees de subsidiediscussie nog maar eens door, wellicht verruimd dat je blikveld.


  ⚠️ Meld

 12. Triest…Vooral voor die neergestoken mevrouw en dan pas voor de wijk Holtenbroek. Mensen, het is zoals het is, je kunt een wijk renoveren, helaas de mensen niet.
  Sterkte voor het slachtoffer en sterkte voor alle goedwillende mensen uit Holtenbroek!


  ⚠️ Meld

 13. Jammer dat sommige mensen er plezier aan beleven om iedereen in Holtenbroek als een rotte appel te benoemen. Er wonen echt ook gewoon mensen met een baan en zonder strafblad die ook graag zouden willen dat deze dingen niet in onze wijk gebeuren, maar waar wij dus part nog deel aan hebben.  ⚠️ Meld

 14. wat doet het er nu toe waar wat gebeurd… het is en blijft toch gewoon triest dat mensen in staat zijn om zoiets te doen. dat is belangrijk!!


  ⚠️ Meld

 15. Waar is die trotse Holtenbroeker nu dan? Prachtwijk dat Holtenbroek. Gezelligheid alom gebeurd niks en iedereen leeft in harmonie met elkaar.  ⚠️ Meld

 16. Nou,wat zei ik???? Die stille tocht in de aa- landen heeft geholpen hoor!! Zullen we er nog eentje organiseren????????


  ⚠️ Meld

 17. Het lijkt wel alsof julliehet belangrijker vinden om je gelijk te halen over Holtenbroek en een stille tocht, dan dat je je zorgen maakt over het slachtoffer dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Volgens RTV Oost was haar dochtertje bij de gebeurtenis. Vreselijk.
  Ik hoop dat mevrouw hersteld. Veel sterkte voor haar en haar familie.


  ⚠️ Meld

 18. Nare gebeurtenis, maar helaas niet exclusief voor Holtenbroek. Zelfs in m’n eigen buurt (Assendorp, wat ik altijd een redelijk rustige buurt vond) blijven we er niet van verschoond[/url]. Het “hoort” bij grotere steden, en dat is Zwolle toch wel meer en meer aan het worden.


  ⚠️ Meld

 19. Holtenbroek is perfect ,een geweldige wijk. Alleen mensen zijn niet perfect, emoties kunnen hoog oplopen..
  Hoe erg ook..
  Ik ben laatst ook uit m’n fel gesprongen, ik reed op een 60 weg bij Hattem toen er opeens een zwarte auto achter me reed, heel dicht tegen m’n bumper aan.. Voelde me bezwaard en ben voor die auto achter me wat harder gaan rijden (80) later haalde hij me in en bleek het politie te zijn een bekeuring van 17 te hard.. Terwijl hij stond te kleven… Op zo’n moment van boosheid kan men soms de emoties niet meer de baas zijn hoe triest ook.


  ⚠️ Meld

 20. Dame,ik maak me absoluut geen zorgen over het slachtoffer!!!!! Als ik me over elk van deze slachtoffers zorgen moet gaan maken,heb ik een dagtaak eraan. Het is schering en inslag!!!!!!


  ⚠️ Meld

 21. die burger(??) meester, zou meer zijn verantwoording moeten nemen!!!
  Gewoon een aanfluiting, wat is het toch voor een lapswans??!! schietincidenten, schietincident,juf wordt naar de keel gevlogen,samenscholingsverbod,wat een lachertje, of ik ben blind!en als klapper vrouw neergestoken in bijzijn van haar kind(??) te triest voor woorden gewoon,en dan hebben we het nog niet over de zomer die eraan komt; het weer warmer wordt, mensen zuipen, en weet ik niet wat achter de kiezen en door de neus hebben,en dan hun GRAM, gaan halen!!
  AUB zeg; misschien moet er eens ASO_opruiming worden gehouden.
  de vrouw wens ik sterkte,en het kindje ook.>:(


  ⚠️ Meld

 22. Hoort dit bij de culturele hervormingen van het land? Dit willen we toch zo graag de multi culti droom in leven houden?


  ⚠️ Meld

 23. K. bakker waar staat dat het hier om een persoon van allochtone afkomst gaat? Sluit je anders ff aan bij die blonde gek als je enkel wartaal uitkraamt.


  ⚠️ Meld

 24. @Nena, tjsonge wat kan jij slap ouwehoeren zeg. Het begint al bij het tweede woord: het is burgemeester. Maar goed dat puur ter info. Alsof de burgemeester zelf aan de drank is en mensen neerknalt. Mensen hebben ook zelf een verantwoordelijkheid h? – dus moet je het niet zo makkelijk af gaan schuiven naar een politiek bestuurder.

  Maar goed, je stelt voor om alle Aso’s op te gaan ruimen. Dat is een goed plan.
  Maar laat het de politiek ook even weten wat je daaronder verstaat. De nieuwe Ikea heeft wel van die speciale opruim-kastjes enzo maar ik twijfel of je daar op doelt.  ⚠️ Meld

 25. K.Bakker heeft wel gelijk,het is iemand van allochtone afkomst!!!! Zelf gezien dus geen speld tussen te krijgen!!!!! Zoals het negen van de tien keer iemand van allochtone afkomst is. Of kijk je nooit opsporing verzocht Eppe????? Je slaat zelf de grootste wartaal uit!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 26. Bericht door rene van de kerkhof, op 24 maart 2015 11:27
  K.Bakker heeft wel gelijk,het is iemand van allochtone afkomst!!!! Zelf gezien dus geen speld tussen te krijgen!!!!! Zoals het negen van de tien keer iemand van allochtone afkomst is. Of kijk je nooit opsporing verzocht Eppe????? Je slaat zelf de grootste wartaal uit!!!!!!!!!

  Nou nou nou rene,
  Mag het ook iets minder? Of heb je gewoon een kort lontje?
  😉


  ⚠️ Meld

 27. Precies Rene.!

  En als die vrouw toevallig in een ander winkelcentrum boodschappen was gaan doen, was ze daar wel aangevallen door die vent.


  ⚠️ Meld

 28. Nee Ed, dat klopt.
  In de aa-landen steken ze ook mensen neer in het winkelcentrum.
  In stadshagen schieten ze met kalashnikovs.
  In de Wipstrik wordt ook geschoten.
  De Diezerpoort vliegen de kogels ook wel eens rond.
  Winkelcentrum Zwolle Zuid idem dito.
  In Westenholte worden oude vrouwtjes beroofd en vermoord.
  In Assendorp vloeit er ook wel eens bloed.

  Je zou van gekkigheid niet meer weten waar je veilig bent tegenwoordig.


  ⚠️ Meld

 29. @Henkzwolle: probeer je nu duidelijk te maken dat er in Holtenbroek niet noemenswaardig meer geweldsdelicten en criminaliteit plaatsvindt dan in andere Zwolse wijken?


  ⚠️ Meld

 30. Eppe, ook jij maakt onderdeel uit van de multi culti droom. Of je nu blank of zwart bent, maakt niet uit.

  Update van de toedracht?

  Vanwege culturele verschillen was meneer het waarschijnlijk niet eens dat hij verlaten werd of zij een ander heeft. Daar moeten wij respect voor hebben dat mevrouw is neergestoken. Hoort bij de cultuur.

  Heb je geen respect of je zegt er wat van, is racist of pvv’er volgens grote groepen wegkijkers.

  Treurig  ⚠️ Meld

 31. K. Bakker, welke mensen hebben hier respect voor de dader? Ik heb nog niemand gelezen die niet zijn afschuw uitsprak over de steekpartij. Wel iemand die zich geen zorgen maakt over het slachtoffer, maar die lijkt me eerder een politiek geestverwant van jou.


  ⚠️ Meld

 32. Ik las tot m’n verbazing ‘hoort bij de cultuur’.
  @K.Bakker kun je dat toelichten ?
  Was het een soort van eerwraak ofzoiets?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.