SP wil spoeddebat over geweldsincidenten

Zwolle – De Zwolse SP wil komende maandag een spoeddebat over de geweldsincidenten in de wijk Holtenbroek van afgelopen week. De partij wil duidelijke actie om te zorgen dat de situatie in Holtenbroek niet verder afglijdt, maar dat de eerder ingezette stijgende lijn wordt volgehouden.

Na het steekincident in het winkelcentrum vandaag en het schietincident vorige week is er weer een hoop onrust in de wijk Holtenbroek en de stad in het algemeen. Het gaat om zware incidenten in een buurt die al een hoop heeft meegemaakt. De SP wil niet dat al het werk van afgelopen jaar nu teniet wordt gedaan. De SP wil een spoeddebat en daarvoor een informatiebrief van de burgemeester over de meest recente incidenten. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Het lijkt wat beter te gaan met Holtenbroek en we moeten voorkomen dat deze incidenten die verbeteringen teniet doen. Daarom moet de gemeenteraad snel het voortouw nemen om te overleggen wat we kunnen doen om de veiligheid te vergroten. Het stadsbestuur moet nu actie laten zien. Het veiligheidsgevoel moet terug in de wijk.’

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Op zich vreemd toch

  De SP wil een spoeddebat en daarvoor een informatiebrief van de burgemeester over de meest recente incidenten.

  . Natuurlijk kun je over de onrust debatteren, maar over 2 incidenten die nog niet eens onder de rechter zijn?
  De plaats delict kan, bijvoorbeeld, goed toevallig Holtenbroek zijn. Zoals niet zo lang geleden het wc Aa-landen ook niet bewust leek gekozen.
  Misschien is het verstandig nog even te wachten met een debat…als het dan tenminste nog nodig is.


  ⚠️ Meld

 2. En debat over de (schijnbare) toename van geweld in Zwolle is misschien wel op zijn plaat. Maar dan ook alleen als alle feiten op tafel liggen, lijkt me.


  ⚠️ Meld

 3. Typisch SP, even wat roepen na een aantal incidenten in plaats van preventief en repressief optreden.

  Je zou je ook zorgen kunnen maken over de restaurants in Zwolle die spontaan de fik in vliegen of ontploffen.


  ⚠️ Meld

 4. En wat hebben ze met het onderzoek gedaan? Blijkbaar niets en niet genoeg…

  Daarom preventief en repressief in plaats van he top de kleiberg laten lopen, een onderzoek doen en de mensen toetsen wat zij ervan vinden. Typisch SP en helemaal volgens het rode boekje van Mao.  ⚠️ Meld

 5. Beste SP mensen zijn jullie echt zo naïef of kijken jullie gewoon even weg of zo??
  Begin bij je eigen partijgenoten en laat ze daar in Den Haag ervoor zorgen dat de weten in ons landje gaan veranderen dat de straffen zwaarder worden….
  Laat de politie ook meer bevoegdheden krijgen en laat ze bij de achtervolgingen gewoon gericht schieten….
  Zolang erover alleen maar wordt gepraat door de politiek maar werkelijk verder niks eraan gedaan wordt, blijven deze dingen steeds meer gebeuren..


  ⚠️ Meld

 6. Heb je voorbeelden waaruit blijkt dat zwaarder straffen en gericht schieten de criminaliteit doet dalen, br? Ik moet meteen denken aan de VS waar dat zeker niet het geval is. Of aan landen waar het misschien wel zo is, maar die ik op geen enkele manier als voorbeeld zie. En waar ik van zijn langzalzeleven zou willen wonen.


  ⚠️ Meld

 7. Inderdaad Dame, zwaarder straffen helpt niet, passende straf wel.

  In nederland zijn de straffen al hoog vergeleken met de ons omringende landen.

  Maare br, wil er maar niet aan, werkkampen br? Los je dan meteen de ongelijkheid in bv mobiel bellen in nl in de auto 265,00 euro tov Dld 65 euro op?  ⚠️ Meld

 8. Dat er problemen in de wijk zijn valt niet te ontkennen nee. Dat het een zogenaamde allochtonen of culturen probleem is wel.
  Mensen met problemen hebben nu eenmaal voor sommige een label nodig zodat die in het hokje van een vieze buitenlander of tokkie gestopt kan worden. Zeg dan ook gewoon echt wat je denkt.
  Dan moeten er bezems door de wijk gehaald worden. De rotte appels verwijderen en Zwaarder straffen is een bekende emotionele oproep op alles wat er gebeurt. Het lost alleen de problemen niet op maar stellen ze uit of verplaatsen ze alleen maar.
  Het zal mij benieuwen hoe lang de moraal ridders het volhouden als zij eens in de schoenen staan van een multi probeem gezin met een lage sociaal economische staat.
  Daar zullen verhoudingsgewijs meer van zijn in holtenbroek als in andere wijken dus daarbij ook meer problemen. Maar we hebben het hier wel over mensen ongeacht hun religie of afkomst.  ⚠️ Meld

 9. Welnee, -over straf als oplossing denkend- da’s een kortzichtige, inspiratieloze, non-oplossing. Ik zou juist denken dat investeren in meer welzijn en verbondenheid een veel beter spoor is.
  Dit schrijvende doet me bedenken; is de multiculturele markt in Holtenbroek al een feit? Las over zo’n plan hier een tijdje geleden.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.