Abbott Dance Battle zaterdagavond van start

Zaterdag 6 oktober zal in de ZBC hal in Zwolle de Abbott Dance Battle weer van start gaan tijdens de wedstrijd van Landstede Basketbal. Het entertainmentprogramma wordt georganiseerd docenten en studenten van Landstede en vindt plaats tijdens alle thuiswedstrijden van het eredivisie basket- en volleybal. Het programma gaat het vierde seizoen in.  

Bij de Abbott Dance Battle strijden meerdere dansteams uit heel Nederland tegen elkaar. De teams zijn verdeeld in ervaren en beginnende teams. Tijdens de Dance Battle draait alles om sport, entertainment en competitie. 

Twee minutendans & Freestyle

De teams voeren twee keer per jaar tijdens de wedstrijden een twee minutendans en een Freestyledans op. De twee minutendans is door de teams voorbereid; het freestylen niet. Hierbij wordt er beroep gedaan op de creativiteit en samenwerking van de teams. De teams voeren allerlei soorten dans uit, zoals hip hop, streetdance, break dance en showdans-elementen.

Beoordeling
De jury van de Abbott Dance Battle bestaat uit mensen die zelf op niveau gedanst hebben en daardoor kennis van zaken hebben. De juryleden komen uit het hele land. Zij letten op een groot aantal verschillende aspecten, waarbij zogenaamd ‘showmanship’ centraal staat.

Kick-off
Voorafgaand aan het seizoen heeft op zaterdag 30 juni een kick-off plaatsgevonden. Hierbij werd aan de hand van de behaalde punten bepaald welk team in welke van de twee poules kwam. De B-poule finale vindt plaats op zaterdag 29 maart 2008, de A-poule finale vindt plaats op zaterdag 19 april 2008 (onder voorbehoud van wijzigingen in het competitieschema van Landstede Basketbal & Volleybal). Kijk voor meer informatie op www.dancebattle.nl

 

Artikel delen:

Reageer