Parkschool wint Grote Verkeersquiz 2015

Zwolle – Basisschool De Parkschool heeft dinsdag 24 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2015 gewonnen.  Twan Thoenes en Saar Haeseker hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder Verkeer. 

 

verkeersquiz_2015.jpg 

 

De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Parkschool basisschool De Schatgraver. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Vlieger 2. De strijd begon met de voorrondes waaraan dertig Zwolse scholen deelnamen. Acht scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. Leerlingen van De Parkschool bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben.

Verkeerseducatie 
Zwolle is in 2014 uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, juist ook omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. 

Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden. 

 

Partners 

De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Artikel delen: