Daders straatroof bejaard echtpaar gepakt

Zwolle – Op dinsdagmorgen 24 maart werden twee verdachten van 23 en 24 jaar uit Nieuwegein aangehouden in verband met het onderzoek naar de beroving van een hoogbejaard echtpaar op de Aalvangersweg op zondag 27 juli 2014. Aan de beroving werd in de media uitgebreid aandacht besteed. Mede door tips konden deze twee verdachten worden aangehouden.

schermafbeelding_2015-03-24_om_17.46.12.png

Foto: SallandCentraal.nl

Die zondagmiddag 27 juli rond 15.45 uur werd het echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle met bruut geweld beroofd op de Aalvangersweg. De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee jonge mannen op een scooter. De vrouw werd tegengehouden, waarop haar echtgenoot van zijn scootmobiel kwam en haar te hulp schoot. Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel in de brandnetels en de scootmobiel bovenop zich kreeg. Op zeer ruwe wijze werden vervolgens sieraden van het lichaam van de vrouw getrokken. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens vandoor.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dat is goed nieuws, alleen het kopje en de tekst wijken af. “Daders gepakt” en “verdachten aangehouden”. Ik hoop in ieder geval voor de slachtoffers dat ze inderdaad de juiste personen hebben en dat ze een flinke straf krijgen.


  ⚠️ Meld

 2. zodra er veel brandnetels zijn deze daders er in rollen liefst naakt, en verder hard straffen ,dus geen werkstraf buiten de bajes maar erin, en lang ook, zo’n laffe daad moet hard worden aangepakt


  ⚠️ Meld

 3. “Dader” ben je pas als je veroordeeld bent. Als die kop afkomstig is van een persbericht van de politie (op de site van de Stentor” staat ook dat de “daders” gepakt zijn) vind ik dat een kwalijke zaak.


  ⚠️ Meld

 4. Nieuwegein is een eind op de scooter. Knap dat ze de dader tot daar hebben getraceerd.

  Eens. Nu nog een gepaste straf. Vogelvrij verklaren ofzo..


  ⚠️ Meld

 5. Walgelijke figuren die zoiets doen! Die arme oudjes zijn getraumatiseerd nu! Maar ja de daders zullen wel weer sociaal opgevangen worden en vertroeteld!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.