Met kapotte kleding naar Repair Café

Zwolle – Op zaterdag 28 maart  is de volgende Repair Café in Stadshagen. Kapotte materialen worden gerepareerd. Op deze zaterdag staat het repareren van textiel centraal. Zit er en naadje los of is er een knoop af, en u weet niet hoe dit te repareren is, kom dan naar Repair Café in Stadshagen. 

repair_cafe_stadshagen.jpg 

Op 28 februari  is tijdens de Repair Café weer een grote verscheidenheid aan kapotte apparaten aangeboden. Opvallend is het aantal kapotte stofzuigers. Maar liefst vijf stuks; nooit eerder zoveel. Is de voorjaarsschoonmaak dit jaar vroeg begonnen? Daarnaast weer veel koffieapparaten en waterkokers. Sommige producten worden snel gerepareerd; andere vergen meer tijd.  Er zijn 38 kapotte producten aangeboden en de meeste zijn gerepareerd met de eigenaar mee terug gegaan.  Gered zijn er 25 en niet meer te repareren: 8. Totaal zijn er 5 elektronische apparaten niet te repareren. In februari zijn ook handgereedschappen ingeleverd. Ongeveer 40 beitels, schroevendraaiers, zagen en vijlen zijn gebracht. Topstuk is een handnaaimachine uit 1903. Al deze producten zijn naar Stichting Gered Gereedschap gebracht. Zij kijken de materialen na, doen reparaties en dan gaan ze naar ontwikkelingslanden.

Elke laatste zaterdag van de maand is er een Repair Café in gebouw Werkeren tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Werkerlaan 154 in Stadshagen. Er zijn geen kosten aan de reparatie verbonden. Een eigen bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Info via repaircafestadshagen@gmail.com of de Facebookpagina van Repair Café Stadshagen

Artikel delen: