100 schapen extra voor Zwolse schaapskudde

Zwolle – De temperatuur gaat omhoog, de bloemetjes schieten uit de grond en de blaadjes komen al voorzichtig aan de bomen. Het is lente! Tijd voor de schapen en lammeren van de Zwolse schaapskudde om weer te beginnen aan een nieuw begrazingsseizoen. Donderdag 2 april om 10.00 uur opent wethouder Filip van As het hek van het nachtverblijf bij de wijkboerderij De Klooienberg.

schaapskudde.jpg 

Omdat het begrazingsgebied is uitgebreid met onder andere Breecamp Oost worden er dit jaar 100 schapen extra ingezet. Daarmee telt de kudde nu 350 schapen waarvan ruim 60 lammeren. Net als vorig jaar gaat schaapsherder Tjitse Terpstra dit graasseizoen met de schapen op pad. Ook twittert hij af en toe over de Zwolse Kudde. U kunt hem en de schapen volgen op @zwolsekudde waar hij laat weten waar de kudde zich bevindt en waar hij zijn belevenissen met de schapen gaat delen.

De begrazing door schapen is een duurzame manier van onderhoud. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. Insecten, vogels amfibieën en kleine zoogdieren ondervinden van begrazing door schapen geen nadelen.

Nieuwsgierig?

Heeft u ook zo’n zin in de lente en bent u benieuwd naar de lammetjes? Kom dan eens een kijkje nemen bij de kudde. Op donderdagochtend 2 april om 10.00 uur wordt het graasseizoen geopend en u bent van harte welkom. 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.