Stadscafé rond thema Spontane Stad

Zwolle – Op 14 april organiseren het ZAP, Club Cele, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel het eerste Stadscafé Spontane Stad en gaan het gesprek aan met inwoners, ondernemers, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars en vele anderen over "De Spontane stad, hoe doe je dat ? "
 
Het programma ‘Spontane stad’ is een vervolg op de succesvolle manifestatie StadsK(r)ANS die het Zwols Architectuur Podium (ZAP) in december 2013 heeft georganiseerd. In deze volgende stap wil de organisatie uitzoeken wat er nodig is in de voorwaardelijke sfeer om het proces van de Spontane Stad in te richten. Met het Stadscafé wordt een platform geboden om met elkaar in gesprek te gaan. Er worden voor de zomer drie stadscafés georganiseerd rond het thema Spontane Stad met steeds afwisselende gasten die helpen de discussie vorm te geven. Na de zomer is er “De Spontane stad, zó doe je dat!” De serie stadscafés vindt plaats in het kader van het Jaar van de Ruimte waarbij kennis en ervaring uitgewisseld worden binnen de provincie Overijssel. Het is een samenwerking met Architectuur Centrum Twente, het Rondeel uit Deventer en Saxion Hogeschool.

Sprekers 14 april 2015
Op deze avond zijn te gast:

  •  Andries Geerse, stedenbouwkundige We love the City
  •  Space Cowboys, beeldend kunstenaars Dedden & Keizer: "There’s always more space"  

Tijdens deze avond worden de ervaringen opgedaan bij het Havenkwartier Deventer met ons gedeeld.
 
Moderator van deze avond is Eefke Meijerink, directeur Creatieve Coöperatie Zwolle
 
Waar
Het eerste Stadscafé vindt plaats op 14 april in Café Foyé in Theater Odeon, Blijmarkt 25 in Zwolle. De volgende Stadscafé’s worden op 12 mei en 9 juni georganiseerd.
 
Programma 14 april 2015
20:00 inloop Stadscafé & uitreiking Stadsk(r)ans Cahier
20.30 start lezingen
22.00 einde 

Aanmelden 
De entree is gratis, meld je aan voor deze avond door een mail te sturen aan: redactie@clubcele.nl
 
 
Optioneel is het mogelijk om vanaf 18.00 uur  het diner van de dag in het Pop-Up restaurant van Café Foyé te nuttigen a €13,50, reserveren via info@cafefoye.nl
 
Ook het Stadscafé wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van het ZAP.

Artikel delen: