Dieze West op titelkoers

Zwolle – Na de geweldige overwinning op Nieuw Buinen wacht Dieze West aanstaande zondag GVAV Rapitditas op sportpark de Hoge Laar. GVAV verloor met 1-4 van vv Emmen vecht tegen directe degradatie. 

Kijkend naar de stand en de uitslagen van afgelopen weekend staan er zondag twee ploegen tegenover elkaar met verschillende gezichten. Dieze West won de belangrijke wedstrijd van concurrent Nieuw Buinen en staat zondag vol vertrouwen aan de aftrap. GVAV Rapiditas verloor haar derde wedstrijd op rij met ruime cijfers en zal opzoek gaan naar eerherstel. De wedstrijd in Groningen eerder dit seizoen eindigde in een 0-2 overwinning voor Dieze West. In deze wedstrijd had Dieze West moeite om tot fatsoenlijk positie spel te komen dat we normaliter van de ploeg gewend zijn. GVAV speelde toen erg  compact maar kon weinig kansen creeren. Bij Dieze West ontbrak het toen aan de nauwkeurigheid in de afronding waardoor het 0-2 bleef. Al met al sloot de ploeg uit Zwolle deze wedstrijd met een verdiende overwinning af.

Verwachting Michel van Oostrum

Dieze West trainer Michel van Oostrum verwacht zondag een aanvallend Dieze West. “Wanneer wij goed blijven omgaan met alle omstandigheden in en buiten het veld en net als de afgelopen drie wedstrijden de gemaakte afspraken blijven uitvoeren, heb ik er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd winnend zullen afsluiten.”  De verwachting is dan ook een verdedigend GVAV. De ploeg uit Groningen zal alles uit de kast moeten halen om de punten in Zwolle mee te nemen. Volgens de trainer van Dieze West is het belangrijk om de rust te bewaren. “Dan zullen we weer voldoende kansen gaan creëren” zegt hij vol vertrouwen.  

Titel koers

Nu Dieze West nog steeds op titelkoers ligt en de naaste concurrenten blijven volgen moet er zondag gewoon weer gewonnen worden. Op het programma staat namelijk ook SVBO (2) – Hoogeveen (3), wat voor Dieze West wel eens gunstig uit zou kunnen pakken. 

Artikel delen: