Jongen vast voor twee overvallen in Zwolle

Zwolle – De politie heeft dinsdagmorgen 24 maart in een jeugdinrichting een 15-jarige jongen aangehouden voor een overval op een restaurant  aan de Bachlaan. De overval vond plaats op 17 augustus 2014.

overval_snackpoint_kolk.jpg 

De verdachte zit op dit moment vast voor een overval op een snackbar aan de Hobbemastraat in Zwolle. Uit het onderzoek naar de overval op het restaurant kwamen aanwijzingen dat de jongen ook betrokken zou zijn bij de overval aan de Bachlaan. De jongen is aangehouden en wordt verhoord. Tijdens de overval op het restaurant aan de Bachlaan werd een medewerkster bedreigd met een wapen. Zij verzette zich echter en de overvaller ging er zonder buit vandoor.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Bericht door katje, op 25 maart 2015 20:26

  Niet gelijk oordelen over het gezin. soms gaat er bij kinderen zelf iets mis!

  En zelfs wanneer het bij een kind zelf misgaat is het toch aan de ouders om dat vast te stellen en actie te ondernemen? Ouders zijn zowel juridisch als maatschappelijk verantwoordelijk lijkt me!


  ⚠️ Meld

 2. Misschien ben je er niet altijd bij als je kind een pistool tegen iemands hoofd zet om een greep in de snackbarkassa te doen. Je kan wel denken dat ie fijn in de bioscoop zit of zoiets.


  ⚠️ Meld

 3. En dat is precies wat ik bedoel: Het is best mogelijk dat je denkt dat je kind in de bioscoop naar de nieuwste Disney film zit te kijken, maar dat hij stiekem naar een thriller is gegaan. Dat kan prima gebeuren dat je zoiets niet door hebt en als je het wel in de gaten krijgt is er geen man overboord.
  Als je kind een overval pleegt terwijl je denkt dat deze in de bioscoop zit lijkt me er toch meer aan de hand. Ik moet zelf de kinderen nog in die leeftijd zien te krijgen, maar ik hoop toch echt te kunnen voorkomen dat ze dit soort geintjes uithalen en ik denk dat je daar ook meer invloed op hebt dan hierboven gesteld!

  Het is misschien te kort door de bocht om alle verantwoordelijkheid bij de ouders te leggen (waar deze juridisch gezien overigens wel ligt), maar ik vind het ook te simpel om te stellen dat sommige kinderen nu eenmaal ontsporen en op die manier de ouders helemaal te vrijwaren van de verantwoordelijkheid!


  ⚠️ Meld

 4. ben het met Plantje hier volkomen eens dat ouders toch ook de verantwoordelijkheid voor hun kinderen houden .En als er goed aandacht aan besteed wordt ontspoort je kind niet zo gauw .Iedere ouder kan gauw genoeg aan het gedrag van zijn kinderen merken dat er iets mis is.


  ⚠️ Meld

 5. hopelijk gaan ze nu aan de slag met die jongen. Vaak moeten er eerst dit soort dingen gebeuren voordat de problemen pas goed onder de loep genomen kunnen worden en er gericht behandeld kan worden.
  Ouders en scholen die de signalen niet oppakken door verschillende redenen zorgen er voor dat dit soort incidenten vaker gaan gebeuren.
  Maar gelukkig is de transitie van de jeugdzorg naar de gemeente vlekkeloos verlopen…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.