Hinder voor treinreizigers op Station Zwolle

Zwolle – ProRail wil de nieuwe reizigerstunnel in juni dit jaar in Zwolle openen. En de perrons vernieuwen. Een flinke klus.

station_zwolle.jpg 

Zo gaat het worden…

Het bedrijf kwam daarom voor de keuze: het was drie weken helemaal geen treinverkeer in Zwolle met grote impact voor alle reizigers. Of de hinder voor reizigers uitsmeren en de impact per keer zo klein mogelijk maken. Een flinke logistieke puzzel aangezien ProRail op alle perrons moet werken en de tijdelijke traverse die negen sporen overbrugt, moet verwijderen. Maar samen met NS, Arriva en de aannemers is het gelukt om de hinder uit te smeren en zo de hinder voor grote groepen reizigers te verkleinen. Het maakt het voor reizigers dit jaar wel extra belangrijk om voor vertrek reisinformatie in te winnen.

Bij het maken van de planning voor deze werkzaamheden, die twee jaar geleden al begon, zijn we met de spoorvervoerders en aannemers om tafel gegaan met een duidelijk doel voor ogen: hoe maken we de impact voor de reiziger zo klein mogelijk? Het betekent eenmaal station Zwolle op zondag 26 juli volledig buiten dienst nemen en daarnaast circa 10 periodes met hinder op een of twee trajecten. Wie door de oogharen heen door de lijst van werkzaamheden met hinder kijkt, zal opvallen dat de doorgaande Intercity-verbindingen naar Meppel, Amersfoort, Lelystad en Deventer daarbij gehandhaafd blijven.

Station Zwolle wordt klaargestoomd voor de opening van de nieuwe reizigerstunnel op zaterdag 27 juni en zes vernieuwde perrons eind dit jaar. Ze worden voorzien van nieuw perronmeubilair en wachtruimtes. De perronkappen worden deels vernieuwd en voorzien van lichtdoorlatende delen. Het betekent dus ook dat vanaf de zomer weliswaar de hinder nog niet voorbij is, maar de trappen van de traverse wel verleden tijd zijn. Reizigers stappen dan over via de nieuwe reizigerstunnel die voorzien is van roltrappen.

Vanzelfsprekend is het ondoenlijk hier alle gevolgen voor reizigers te benoemen. Gelukkig hebben NS en Arriva daar reisinformatie-apps en websites voor. Reizigers die van en naar Zwolle reizen dit jaar wordt dan ook dringend geadviseerd voor vertrek reisinformatie in te winnen.

Kijk daarvoor bijvoorbeeld op www.vechtdallijnen.nlwww.ns.nlwww.ns.nl/treinverkeerzwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.