Zwolse informatiemarkt over dementie

Zwolle – IJsselheem organiseert voor de Zwollenaren een informatiemarkt over dementie. De markt, bestemd voor heel Zwolle, vindt plaats in Zorghuis Anna Heerkens aan de Hertenstraat 8 in Assendorp. De toegang is gratis, koffie en een hapje staan klaar.

 

Dementie komt veel voor. Mensen die de ziekte krijgen, blijven steeds langer thuis wonen. Bij henzelf, hun familie, buren en vrienden betekent rijzen vragen als: hoe blijft het veilig en aangenaam? Hoe ga je om met iemand die dementeert en verandert? Welke zorg en ondersteuning is er thuis mogelijk? Als thuis wonen niet meer lukt, wat dan? IJsselheem helpt antwoorden te vinden en ondersteunt. Daarom is er op zaterdag 18 april van 13.00-16.30 uur een informatiemarkt over dementie. Deze is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dementie.

Raad en daad

Op de informatiemarkt zijn medewerkers van IJsselheem aanwezig met raad en daad. Zij geven praktische informatie over veiligheid en hulpmiddelen voor thuis.  Ook familieleden delen hun ervaringen en buurtbewoners vertellen over hun rol. 

Daarnaast zijn er ook andere organisaties die aanbod hebben, zoals het Alzheimercafé IJssel-Vecht en Stichting JOW, een uitzendbureau voor jongeren die ouderen helpen. Daarnaast is aanwezig Karmijn, een uitvaartorganisatie die families begeleidt op weg naar het levenseinde. 

 

Ervaring delen

De Zwolse Zorghuizen zijn speciaal ingericht voor kleinschalig wonen met dementie. De Zorghuizen vormen in de wijk een plek waar senioren terecht kunnen met vragen of voor een praatje. Er zijn drie zorghuizen: Theodora Vos de Wael aan de Lijnbaan 10/Kamperpoort, Anna Heerkens aan de Hertenstraat 8/Assendorp en Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide 3/Dieze.

IJsselheem heeft jarenlange ervaring met dementie in haar veertien locaties en vanuit de Zorg Thuis bij mensen aan huis. Als specialist in omgaan met de ziekte dementie vormt IJsselheem een bron van informatie en inspiratie voor ieder die ermee te maken krijgt..

Artikel delen: