Samenwerking Jeugdsportfonds en Loopsport

Zwolle – Jeugdsportfonds en Loopsport Zwolle gaan samenwerken om meer kinderen te laten sporten. Loopsport Zwolle gaat bij evenementen geld ophalen dat als een sponsorbijdrage ten goede komt aan het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds betaalt daaruit contributie en sportkleding voor kinderen die dat zelf niet kunnen opbrengen. Motto: Alle kinderen moeten kunnen sporten!

 

samenwerking_loopsport.jpg 

 

Jeugdsportfonds en Loopsport gaan zo bij sponsorwerving nauw samenwerken. Geert Tjarks, voorzitter van Loopsport Zwolle: “We hebben besloten een nieuwe koers te varen. We verruilen onze sportkleding met bedrijfsnaam voor sportkleding met een logo van Jeugdsportfonds Zwolle. We zochten een goed doel, dat verbonden is met Zwolle. Onze keus is gevallen op het Jeugdsportfonds. Dat wordt het vaste goede doel waarvoor Loopsport Zwolle zich gaat inzetten. Jeugdsportfonds verleent daarbij van harte alle ondersteuning.”

Stichting Loopsport Zwolle is een hardloopgroep met ongeveer 240 deelnemers. Zowel prestatielopers als recreatielopers doen mee. Jaarlijks organiseert Loopsport trainingen en clinics en de bekende en succesvolle Stadshagenrun.

 

Het Jeugdsportfonds Zwolle is vanaf 2007 uitgegroeid tot een vaste sponsor van jeugddeelname aan de samenleving. In 2014 steunde het Jeugdsportfonds 391 kinderen. De meeste daarvan zullen zich in 2015 opnieuw melden om een bijdrage, en dan komen er ook nog nieuwe kinderen bij. Jaap Hagedoorn, voorzitter van het Jeugdsportfonds, is dan ook heel blij met de steun van Loopsport Zwolle. “De extra inkomsten en de promotie kunnen we heel goed gebruiken. Het aantal aanvragen neemt jaarlijks toe, en we zouden het heel erg vinden om nee te moeten verkopen.

 

De feestelijke ondertekening vindt plaats op woensdag 25 maart om 19.00 u op het Petuniaplein in Westenholte, te midden van de hardlopers van Loopsport Zwolle. Zij showen daar het nieuwe tenue met het Jeugdsportfonds-logo (FOTOMOMENT). De ondertekening gebeurt door Geert Tjarks, voorzitter van Stichting Loopsport Zwolle, en Jaap Hagedoorn, voorzitter van Jeugdsportfonds Zwolle.

Artikel delen: