Saxofoonorkest For Saxes Only zoekt leden

Zwolle – Ben jij een ervaren saxofonist? En heb je zin om bij een gezellige vereniging te komen spelen? Het Zwols saxofoonorkest For Saxes Only is anderhalf jaar aan het spelen en ze hebben al aardig wat optredens verzorgd. Het is een hechte groep geworden met enthousiaste leden.

saxofoonorkest_zwolle.png 

For Saxes Only speelt tienstemmige muziek, waardoor het eigenlijk niet uitmaakt of je nu 1e of 3e stem speelt. Iedere stem doet er toe. De klank en het repertoire zijn heel anders dan bijvoorbeeld in een harmonie of fanfare, en dat vinden de leden leuk. Op dit moment staat er voornamelijk lichte muziek op de lessenaar: Sister Sadie van Horace Silver, Light Walk van Barrie Gott, maar ook Barcelona van Freddy Mercury. Om het voor iedereen leuk en aantrekkelijk te houden, wisselt het saxofoonorkest het repertoire iedere acht weken af. Dan wordt er een nieuw thema gekozen.

Het Zwols saxofoonorkest staat onder leiding van de bekende Zwolse saxofonist Gert Oosterwijk. Hij leert de fijne kneepjes van het vak en stimuleert om de diverse genres en technieken te doorgronden. Iedere donderdagavond repeteert het orkest van 20.00 tot 21.45 uur in de Terp, Radewijnstraat 1 in Zwolle. 

Heb jij zin om het saxofoonorkest te komen versterken, dan ben je natuurlijk van harte welkom.  Op 23 april organiseert het orkest een open repetitieavond. Dus denk jij al een tijdje: ik zou het wel leuk vinden om weer te gaan spelen? Dan is dit het moment!

Tijdens de week van de amateurkunst is er een optreden, kijk hiervoor alvast op onze website www.zwolssaxofoonorkest.nl 

Artikel delen: