Toneelavond Oranjevereniging “Spoolde”

Zwolle – Op vrijdagavond 27 maart organiseert Oranjevereniging “Spoolde” de jaarlijkse toneelavond. Het stuk wat dit jaar wordt opgevoerd is “Opa Laveloos”.

foto_toneel_spoolde.jpg 

Het stuk geeft weer welke situaties er kunnen ontstaan als een bejaard echtpaar naar een verzorgingstehuis verhuist en de man zijn grote hobby in gevaar ziet komen door toedoen van zijn vrouw of …? Aanvankelijk was het de bedoeling dat de toneelavond zou bestaan uit twee eenakters, maar als gevolg van ziekte van één van de toneelspelers, werd besloten om één stuk op te voeren. Als invulling van de avond is de keus gemaakt om de in 2007 gemaakte film “Spoolde onder Spanning te vertonen. De Film is letterlijk een gang door Spoolde met inmiddels historische beelden. Dit prachtige tijdsdocument is destijds tot stand gekomen door tomeloze inzet van “Filmploeg Spoolde”.

Het bestuur van de Oranjevereniging heet leden en niet leden van harte welkom. De film wordt voor de pauze vertoond. Na afloop van het toneelstuk wordt een verloting gehouden met prachtige prijzen. De toneel-/filmavond wordt gehouden in Buurthuis Spoolde. Nilantsweg 109 Zwolle. Aanvang van de avond is 20:00 uur de zaal is geopend om 19:00 uur. Entree voor leden van de Oranjevereniging is gratis, niet leden 5 euro.

Artikel delen: