Berkum stroopt mouwen op voor SDVB

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij SDV Barneveld en moet dan winnen om mee te blijven doen in de kampioensstrijd in de 1e Klasse D. Bovendien zijn de Zwollenaren tuk op revanche tegen de club die hen als eerste in dit seizoen een nederlaag bezorgde.

“We hebben wat goed te maken tegen Barneveld. Maar we weten uit eigen ervaring dat ze goed kunnen voetballen, dus we gaan er gewaarschuwd naar toe,” verzekert Berkum-verdediger Razi Kanseyo. “Barneveld gaat voor één van de laatste kansen om nog echt wat van het seizoen te maken, dus die voetballen absoluut nog ergens voor. Maar dat laatste geldt ook voor Berkum. Er is voor ons maar één ding belangrijk: winnen. We hebben allemaal onze zinnen op het kampioenschap gezet.”

Opleving
SDV Barneveld had, na een wat wisselvallige start, een geweldige opleving in de tweede periode. De ploeg van trainer Hans van Arum staat daarin, met nog één duel te gaan, op een fraaie tweede plek maar zag DOS ’37 toch met de periodetitel aan de haal gaan. Na die sterke fase volgde echter een dip voor de Barnevelders, die in hun laatste drie wedstrijden acht punten verspeelden. Twee weken geleden gingen de Veluwenaren in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Sparta Enschede en afgelopen zaterdag was FC Horst, ook al in Barneveld, met 0-2 te sterk. Horst kwam binnen een kwartier met 0-1 voor, bleef daarna vrij gemakkelijk overeind en scoorde ruim in blessuretijd uit een counter zelfs nog voor de tweede keer. “SDV Barneveld is het helemaal kwijt,” werd dan ook verzucht op de SDVB-website.

Geveld
Dat de Veluwse ploeg echter wel wat kan werd in november bewezen toen het tot dan ongeslagen Berkum met 0-3 werd geveld. De slordig spelende Zwollenaren waren lang niet creatief genoeg en SDVB strafte dat in de omschakeling efficiënt en ongenadig af. Na een terugval rond de winterstop heeft Berkum de wind de laatste weken echter weer in de zeilen, waarbij de laatste vijf duels allemaal werden gewonnen. Dat zorgt er voor dat de equipe van coach Willem Brouwer met een periodetitel op zak, de tweede plaats op de ranglijst en een achterstand van maar twee punten op koploper DOS ’37 nog steeds volop mee doet om de prijzen.

Nul houden
“In de laatste wedstrijden gaven we de tegengoals wat te makkelijk weg, vooral uit standaardsituaties. Gelukkig hebben we voorin zo veel kwaliteit dat het goed afliep, maar we moeten nu achterin de nul weer eens houden,” beseft Kanseyo, die onlangs bijtekende voor het nieuwe seizoen. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Berkum. Als de hele selectie blijft zegt dat natuurlijk wel wat over de sfeer, we hebben allemaal ongelooflijke zin in de hoofdklasse,” laat de linksback strijdlustig weten.

De wedstrijd SDV Barneveld-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg in Barneveld om 15.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: