Tineke van Lenthe nieuwe directeur Wezo Zwolle

Zwolle – Per 1 mei aanstaande is mevrouw drs. Tineke van Lenthe algemeen directeur van Wezo NV. Met het oog op de Participatiewet en de toekomst van de sociale werkvoorziening daarin hebben de Raad van Commissarissen, de OR Wezo en de aandeelhoudende gemeenten het vertrouwen dat mevrouw Van Lenthe een goede verbinding maakt tussen sociale zaken en werkgelegenheid van de gemeente Zwolle en Wezo.

tineke_van_lenthe.jpg 

Momenteel is mevrouw Van Lenthe eenheidsmanager van Sociale zaken en werkgelegenheid bij de gemeente Zwolle. Ze wordt voor de periode 1 mei 2015 – 1 januari 2017 vanuit de gemeente Zwolle gedetacheerd naar Wezo. In deze periode wordt toegewerkt naar de nieuwe organisatievorm voor Wezo en de nieuwe bestuursstructuur waarin de gemeente Zwolle enig aandeelhouder is.

Mevrouw van Lenthe was van 2006-2010 gemeentesecretaris/algemeen directeur in de gemeente Raalte. Daarvoor bekleedde ze diezelfde functie in de gemeente Breukelen. Vanaf 1987 tot 2001 werkte mevrouw van Lenthe in diverse (beleids)functies op het gebied van welzijn en sociaal cultureel werk.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Linksom of rechtsom, ze kan het toch niet goed doen. Het blijft een hekele functie als je vanuit de overheid extreem moet bezuinigen en daarnaast de SW medewerkers tevreden wilt houden.


  ⚠️ Meld

 2. Interim-directrice. Van alle managers wellicht de ergsten, aangezien vanwege het “interim”-gebeuren slechts tijdelijk met de scepter (mogen) zwaaien en dus de troep overhoop kunnen trekken zonder verantwoordelijkheid (ervoor) te dragen plus een torenhoog inkomen omdat het de wet topinkomens omzeilt.

  Naja, het zou mooi zijn als Tineke ervoor gaat zorgen dat die Wezo-lui hun vieze keet uit het gras weghalen, méér aan het werk gaan dan kletsen en koffieleuten en de Wezo-Fiat-pickup op eigen terrein laat parkeren.


  ⚠️ Meld

 3. Hierboven zie ik toch weer twee gefrustreerde mannetjes of vrouwtjes die misschien zelf niet zoveel bereikt hebben. Sorry voor mijn woordkeuze maar toch blijf ik bij deze opmerking >:(


  ⚠️ Meld

 4. waarom vullen ze deze vacature niet op met iemand die op wachtgeld zit van haar niveau of werkloos is een sociale wetenschappen heeft gestudeerd.Dit geeft mij een gevoel van kruiwagen werk binnen de gemeente .Want mevr. van Lenthe was voorzien van werk en er zijn er zoveel die werk zoeken en hoge studie.s hebben gedaan


  ⚠️ Meld

 5. Waarom moet haar academische drs. titel genoemd worden? Waarom moet daar iemand zitten vanuit gemeente Zwolle? Precies wat pjotr ook zegt, kruiwagen binnen de gemeente.

  Zomaareenzwollenaar geeft duidelijk zijn mening weer.

  Kansloos? Gefrustreerd? IQ van een tuinboon? Leg dan op zijn minst uit waarom in plaats van een paar holle ‘kansloze en gefrustreerde’ kreten van een stel tuinbonen.


  ⚠️ Meld

 6. Prima gedaan aandeelhouders en rvc een goede kandidaat die weet wat er speelt binnen de gemeente.
  Ik medewerker van wezo wordt er blij van .


  ⚠️ Meld

 7. We leven gelukkig in een vrij land waar iedereen zijn of haar mening mag geven! Maar waarom zo veroordelen en invullen. Misschien goed om eerst met mevrouw van Lenthe in gesprek te gaan?

  Als medewerker van Wezo ben ik blij dat mevrouw van Lenthe onze nieuwe directeur wordt. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 8. Uw ongezouten kritiek, even zo ongezouten als mijn mening, is ter harte genomen: de volgende keer zal ik mijn mening uitgebreid toelichten met gefundeerde wetenschappelijke onderzoeken voor de kritische lezer. Als de mogelijkheid (en noodzaak) ertoe is, zal ik het een en ander visueel te ondersteunen middels een powerpointpresentatie. Koffie en thee (met een plak cake) inbegrepen (wel zelf meebrengen).


  ⚠️ Meld

 9. Van harte welkom Tineke , je voorganger heeft veel aangericht succes met het herstellen van deze puinzooi die deze incompetente directeur heeft achtergelaten


  ⚠️ Meld

 10. @zomaareenzwollenaar, er wordt niet gevraagd om wetenschappelijke onderzoeken, visuele ondersteuning etc. Alleen maar om eens in gesprek te gaan met mevrouw Tineke van Lenthe, voordat je een en ander gaat invullen… Succes!

  Tineke, wij heten je van harte welkom. 🙂


  ⚠️ Meld

 11. Ook wij zijn blij met Tineke van Lenthe als nieuwe directeur van Wezo en nog veel blijer dat de huidige directeur Ward Verkuylen verdwijnt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.