Echtpaar Ritsma-Lampe 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Ritsma-Lampe waren donderdag 26 maart 2015 60-jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar donderdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Cort van der Lindenstraat in Zwolle om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg een paar Iris-cheques cadeau.

De heer Roelf Ritsma is geboren in Peize op 20 februari 1933 en Johanna Ritsma Lampe in Yde Gemeente Vries. Ze hebben elkaar ontmoet op een dancing in Eelde en het klikte direct. Daarna zijn ze gehuwd in Eelde op 26-03-1955. Roelf was toen net uit de militaire dienst. Ze hebben achtereenvolgens gewoond in Eelde – Stadskanaal – Zwolle-Zuidlaren-en weer in Zwolle. Ze kregen 4 kinderen,11 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Mevrouw Ritsma heeft altijd de kinderen verzorgt en verder de huishouding verricht. Haar voormalig beroep was hulp in de huishouding.

De heer Ritsma heeft na zijn schoolopleidingen in Groningen en militaire dienst een opleiding gevolgd bij Bureau Berenschot als arbeidsanalist en diverse organisatie technieken, gericht op de bouw. Achtereenvolgens tot zijn 50e jaar in het bedrijfsleven gewerkt en daarna volledig overgestapt naar het onderwijs. Hij is tot zijn 65e jaar docent geweest op de HTS te Zwolle bij Bouwkunde en Civiele Techniek. Daarnaast tot zijn 75e jaar docent voor de B.O.B. voor diverse organisatie cursussen voor volwassenen in de Noordelijke en Oostelijke regio in de avonduren. Dit heeft hij totaal 50 jaar verricht en is hier toentertijd nog voor gehuldigd.

Mevrouw Ritsma grootste hobby was creatief werken, Veel voorwerpen in de kamer geven dit nog weer. Daarnaast heeft ze tot haar 65e gevolleybald en vroeger heeft ze gehandbald. Hobby’s van de heer Ritsma waren tuinieren en zwemmen. De gezondheid van mevrouw Ritsma is afnemend en de gezondheid van de heer Ritsma is, op wat ouderdomskwalen na, nog redelijk.

Ze hopen nog enige tijd in hun seniorenwoning aan de Cort v.d.Lindenlaan in oud Ittersum te mogen en kunnen wonen. Hier wonen ze al weer vanaf 1998, daarvoor aan de Stadhouderlaan in Zwolle-zuid. En hiervoor achtereenvolgens in Holtenbroek, Spoolde en de Aa-Landen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.