Lezing: Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

Zwolle – Op 14 april is het 70 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd. Tussen 10 mei 1940 en 14 april 1945 woedde de oorlog, ook hier in de stad. De lezing op 16 april staat in het teken van ‘Toen en Nu in beeld’. Aan de hand van fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog en anekdotes krijgt u een beeld van de stad Zwolle in de oorlogsjaren.

bevrijding_zwolle_2.jpg 

Voorafgaand aan de lezing kunt u de expositie FOTOntdekkingen Zwolle 40 | 45 bezoeken. Aan de hand van bijzondere foto’s uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel en die van de Stichting Collectie Zwolle 1940-1945 wordt het alledaagse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht.

 

Datum: 16 april 2015

Inloop: 19:15 uur

Aanvang: 20:00 uur

Aanmelden: via de website van het HCO 

 

Spreker: Paul Harmens

Locatie: Historisch Centrum Overijssel

Van Wevelinkhovenstraat Zwolle

Parkeren: Eikenstraat 20, of parkeergarage Diezerpoort

 

Boek Zwolle 40-45

De lezing en de expositie zijn gebaseerd op het boek Zwolle 40-45, dat eind 2014 verscheen bij WBOOKS.

 

Erfgoedplatform Zwolle

Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders in de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle en Het Oversticht.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Vorig jaar ook naar lezing over dit onderwerp bij HCO geweest (niet gebaseerd op dit boek natuurlijk!), was erg leuk! Aanrader.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.