Mobiliteitsbattle Zwolle-Kampen 2015

Zwolle – Wilt u graag kosten besparen op mobiliteit? Bent u duurzaam ondernemer? Gaat u de strijd aan met andere bedrijven uit Zwolle en Kampen? Schrijf u in voor de Mobiliteitsbattle 2015!

schermafbeelding_2015-03-26_om_17.37.56.png 

Bedrijven en instellingen uit Zwolle en Kampen gaan gedurende 6 maanden met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Er kunnen punten verdiend worden door buiten de spitstijden te reizen, andere routes te kiezen, de auto een dagje te laten staan en door het rijgedrag zodanig aan te passen dat u minder brandstof verbruikt. De organisatie die in 6 maanden de meeste punten verzamelt, wint de Mobiliteitsbattle!

Mobiliteit is één van de grootste facilitaire kostenposten van organisaties. Een medewerker met leaseauto kost een bedrijf gemiddeld zo’n € 11.000 per jaar en een medewerker die een reiskostenvergoeding ontvangt, gemiddeld € 1.100 per jaar. Daar zitten kosten door tijdverlies als gevolg van files nog niet eens bij (ongeveer € 1 mld. in heel Nederland). Door deelname aan de Mobiliteitsbattel gaat u met uw medewerkers de strijd aan om zo veel mogelijk brandstof te besparen en spits te mijden. Goed voor uw portemonnee, de veiligheid van uw medewerkers en het milieu!

Deelnemers krijgen een apparaat in hun auto  geïnstalleerd dat het rijgedrag en route informatie registreert. Via een online omgeving hebben de deelnemers inzicht in hun rijgedrag (optrekken, remmen, toerental etc.) en kunnen ze meteen maatregelen nemen om dit aan te passen. Ook krijgen deelnemers periodieke rapportages met tussenstanden, analyses en tips om nog beter te scoren. (Alle gegevens omtrent het individuele reisgedrag van de deelnemers worden vertrouwelijk behandeld!) 

n september start de daadwerkelijke battle. Tijdens de battle, wordt naast de ritregistratie, 2x per maand een korte enquête gehouden onder de deelnemers om inzicht te krijgen in gemaakte reiskeuzes. Voor vragen is een helpdesk beschikbaar.

Na 6 maanden battle wordt tijdens de slotbijeenkomst het winnende bedrijf bekend gemaakt.

Dit initiatief wordt zowel ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu als de gemeenten uit de regio. Door een subsidie uit het Bereikbaarheidsfonds Zwolle-Kampen, is het inschrijfgeld beperkt tot € 2500,- per bedrijf met 10 deelnemers.

N.B. Door de gerealiseerde brandstofbesparing, kunt u deze investering binnen één jaar terugverdienen! 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.