Kievitsbloemexcursie Zwolle

Zwolle – De traditionele Kievitsbloemexcursie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 11 april. Vertrek per fiets om half 11 vanaf het Kerkbrugje (oostzijde) bij het Thomas a Kempiscollege. De excursie staat zoals elk jaar onder leiding van Eddy Weeda.

GroenLinks organiseert elk jaar een kievitsbloemexcursie langs plekken waar de bijzondere Kievitsbloemen kunnen worden bekeken. De excursie is ook geschikt voor kinderen en voor gebruikers van invalidenvervoer dat op fietspaden mag rijden. De fietstocht gaat langs het Almeloos Kanaal en de Nieuwe Wetering in de richting van de Marslanden. In de buurt van het Gerenvonder zien we hoe de plant er in verschillende ontwikkelingsfasen uitziet. Hier zal Lieuwe Dijkstra, die bij de gemeente Zwolle als senior adviseur Natuur en Landschap werkzaam is, het gemeentelijk kievitsbloemen-beleid toelichten. Tegen 12 uur wordt de tocht afgesloten (wie wat te drinken wil hebben onderweg: graag een beker meenemen).

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het is voor jullie te hopen dat ze al bloeien. Er is namelijk ook een excursie van Staatsbosbeheer in Hasselt, die zou eerst tussen 15 en 18 april zijn maar is vanwege het slechte weer een week uitgesteld.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.