Meldweek Vervoer voor gehandicapten

WMO-taxi’s komen te laat, waardoor gebruikers te laat op hun afspraak in het ziekenhuis komen. Rolstoelen worden ondeskundig vastgemaakt waardoor de veiligheid in gevaar komt. Kinderen staan ’s avonds laat alleen buiten omdat de regiotaxi hen is vergeten op te halen bij de sportclb. Medepassagiers pesten verstandelijk gehandicapten. Dit is zomaar en greep uit de veelvoorkomende problemen in het vervoer van (verstandelijk) gehandicapten.

Daarom houden de Regionale Federaties van Ouderverenigingen IJssel-Vecht en Zuid-West Overijssel en MEE IJsseloevers van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober een meldweek vervoer. Tijdens de meldweek kunnen mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders/betrokkenen én instellingen/organisaties problemen melden over alle vormen van vervoer voor mensen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij onder andere aan Openbaar Vervoer, Leerlingenvervoer, Valys, WMO-vervoer (bijv. regiotaxi), AWBZ vervoer en ziekenvervoer.

De RFvO en MEE IJsseloevers horen graag welke knelpunten u ervaart. Deze ervaringen gebruiken we om in gesprekken met de betrokken instanties en subsidieverstrekkers vervoer beter georganiseerd te krijgen in úw regio.

U kunt uw problemen, knelpunten en ervaringen van 22 tot en met 26 oktober melden op telefoon T 038 455 66 66 of mailen naar vervoer@meeijsseloevers.nl

van 9.00-17.00 en 18.30-21.00 uur (m.u.v. vrijdagavond). Ook kunt u kijken op de website www.rfvoijssel-vecht.nl .

Artikel delen:

Reageer