Stiftdichten in Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Tijdens het paasweekend zijn er in het Stedelijk Museum Zwolle verschillende leuke en interessante activiteiten! Op zaterdag 4 april is er van 14.00 tot 16.00 uur een workshop stiftdichten van Jelko Arts.

Jelko is dichter, redacteur bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken, begeleider bij de schrijverswerkplaats van Wintertuin en workshopdocent. ‘Schrijven is schrappen’ is een leus die centraal staat bij het fenomeen stiftdichten. Het idee is dat er uit bestaande teksten, bijvoorbeeld krantenartikelen, met een zwarte marker poëzie wordt gedestilleerd door woorden weg te stiften. Opgeven voor deze workshop kan via myrna@wintertuin.nl.

Op zondag 5 april zijn er twee gratis rondleidingen. 
Om 14.00 uur begint er een rondleiding door het Drostenhuis. Tijdens deze rondleiding hoort en ziet u hoe de Zwolse regenten in de 18de eeuw woonden. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende stijlkamers en de diverse verbouwingen van het Drostenhuis. U wordt meegenomen door onder andere de prachtige salon met rococo schouw en plafond, de Blokzijlkamer met de ingetogen rijkdom van de 17de eeuw en de mooiste museumkeuken van Nederland. Ook wordt u rondgeleid door de tentoonstelling van de schenking van Rabobank Salland.
Om 15.00 uur start de rondleiding door de tentoonstelling Gerard ter Borch, Hendrick ten Oever, schilders in de Sassenstraat. Hierin staat het werk van deze twee zeventiende eeuwse Zwolse meesters centraal. 
Vooraf aanmelden voor deze rondleidingen is niet nodig. De rondleidingen starten bij de ontvangstbalie van het museum. Naast de normale entreeprijs hoeft voor de rondleidingen en workshop niets extra’s betaald te worden. Op beide paasdagen is het Stedelijk Museum Zwolle geopend van 11.00 -17.00 uur. En met een beetje geluk, kunt u ook nog van het zonnetje in de mooie tuin genieten!
Artikel delen: