Maken maakt Blij! Mode atelier Stedelijk Museum

Zwolle – Op 18 en 19 april is er het "Maken maakt Blij" atelier in het Stedelijk Museum Zwolle. ‘Do it yourself’ modeworkshop onder leiding van Zwolse kunstenaars en ambachtslieden, die hun passie en liefde van het maken willen delen. Zelf ervaren hoe het is om maker te zijn. Om zo ook aandacht te generen voor werkomstandigheden van de modemakers in de lage loon landen. Het Fashion DIY atelier is een voorprogramma voor Fashion Revolution Day op 24 april. Het is een initiatief van Map Renes – Fris Groenkapje en haar netwerk MAAKers. Samen promotie maken voor lokale, kwaliteit producten en wereldse producten met een goed verhaal.

 227201594943.jpg

Op zaterdag 18 april van 11.00 uur tot 15.00 uur is workshop ROK door Anne Marie van der Veen [Kunstzinnig Textiel] en Gini Knol en workshop Sieraad door Thijs Kwakkernaak. Op zondag 19 april van 13.00 tot 17.00 uur is de workshop Tas door Rina Sikkema – Anna Carina Textiles en zijn er twee workshop Catwalk for fun! door Map Renes – Groenkapje! De zelfgemaakt modeproducten worden gepresenteerd in een expo of op de Catwalk bij Fashion Revolution Day.

Op 24 april is het twee jaar geleden dat een modefabriek instortte in Bangladesh. Het is Fashion Revolution #2, waarbij wereldwijd actie wordt gevoerd voor betere werk-en leefomstandigeheden in de modefabrieken. Opnieuw wil Map Renes andere Zwollenaren enthousiasmeren voor eerlijke mode met respect voor de maker en milieu. Ook ziet zij een verandering bij consumeren. Consumenten hebben behoefte aan eerlijke en pure producten of willen zelf maken. Voor meer informatie en aanmelden zie programma www.groenkapje.nl of Facebook FRISGROEN/Groenkapje.

Artikel delen: