Einde project lampenkappen boven Sassenstraat

Zwolle – Het veelgeprezen Sassenstraat Allicht wordt maandag 30 maart beëindigd. De afgelopen anderhalf jaar werd de Zwolse winkelstraat sfeervol verlicht door honderden verschillende lampenkappen, waarvan een groot deel door Zwollenaren zelf ingeleverd en ‘gepimpt’ is. Het feeërieke  project, dat een jaar langer dan voorzien doorliep, komt nu ten einde omdat de techniek inmiddels te wensen overlaat. Vanaf maandag worden de lampenkappen en de technische constructie vervangen door de oorspronkelijke gemeentelijke verlichting.

 

lampekappen_sassenstraat.jpg 

 

Sassenstraat Allicht heeft de Sassenstraat en de Zwolse binnenstad uiteindelijk veel meer opgeleverd dan alleen een vrolijke aanblik. Een aanblik die de afgelopen periode een van de meest gefotografeerde plekken van de Overijsselse hoofdstad is geworden. In eerste instantie zou het verlichtingsproject, dat in november 2013 officieel van start ging, tot vorig voorjaar duren. Door het succes is Sassenstraat Allicht uiteindelijk met een jaar extra verlengd. Gedurende de looptijd van het lampenkappenproject is het bezoek aan de Sassenstraat met zo’n dertig procent toegenomen, en is de leegstand van winkelpanden teruggedrongen.

Sassenstraat Allicht kreeg veel aandacht in de media, net als de samenwerking die ten grondslag lag aan het welslagen ervan. In toeristische publicaties en -campagnes speelde het project een aantal keren een prominente rol. Sassenstraat Allicht is bekroond met de Cultuurcongres Award 2014 van de provincie Overijssel, een onderscheiding voor initiatieven die gebaseerd zijn op samenwerking.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Erg jammer!!!!! T was juist zo origineel en sfeervol!!! Ik zou zeggen aanpassing technische mankementen en nooit meer weg doen!!
  Wie start er een actie voor behoud?
  😉


  ⚠️ Meld

 2. Hmmm…zoveel voordelen, zoveel pluspunten. Gek dat er toch wordt besloten ermee te stoppen :/ Maar misschien hoort dat zo …als iets goed is moet je het gewoon wegdoen, het zou eens te leuk kunnen worden of te goed kunnen gaan.


  ⚠️ Meld

 3. Jammer !!!
  Dit mag niet verdwijnen, het is zo’n mooie entree van onze stad.
  Ik zeg repareren wat kapot is en mooi laten hangen.
  Dit maakt Zwolle juist zo mooi en uniek.


  ⚠️ Meld

 4. Jammer dat het afloopt, ik wou net gaan kijken.
  Je zou zeggen dat die lampen toch te repareren en/of aan te passen zijn, ook gezien het feit dat het blijkbaar meer bezoekers trekt.
  Wellicht een idee om het ook in bv de Assendorperstraat toe te passen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.