SP praat in Holtenbroek over incidenten

Zwolle – De Zwolse SP gaat zaterdag van 10.00-12.00 in het winkelcentrum Holtenbroek in gesprek met bewoners over hun wijk. Directe aanleiding zijn de verschillende geweldsincidenten van de afgelopen weken. De SP hoopt van de mensen in Holtenbroek te horen wat zij graag zouden willen zien gebeuren in hun wijk. 
De SP vindt het betreurenswaardig dat na alle positieve zaken die zijn gebeurd in de wijk de afgelopen jaren er nu in zo’n korte tijd een aantal heftige incidenten heeft plaatsgevonden. De partij wil graag weten of bewoners dit als een structureel probleem zien of als een reeks toevallige incidenten. Bovenal wil de SP weten wat er kan gebeuren om de wijk nog leefbaarder te maken en de positieve lijn van afgelopen jaar verder door te zetten. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘De afgelopen dagen zijn wij benaderd door bewoners die zich weer grote zorgen maken over de wijk, maar ook door anderen die graag willen dat de positieve kanten meer benadrukt worden. Daarom willen wij nu van de wijkbewoners zelf horen hoe het gaat en wat er beter kan. Daarvoor zetten we zaterdag een eerste stap.’

In 2013 bleek uit een SP-onderzoek in Holtenbroek III dat er grote gevoelens van onveiligheid leefden in die buurt. Latere gemeentelijke onderzoeken bevestigden dit. Mede op initiatief van de SP is er daarop extra geïnvesteerd in de wijk, op het gebied van veiligheid en leefbaarheid.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. HAAL DIE SAMENSCHOLINSVERBOD WEG !! DAT VERNEUKT ALLES IN DE WIJK , HET LIJKT EEN GOEDE OPLOSSING MAAR DAT IS HET NIET >:( OVERALL GEBEURT ER WEL EENS WAT AANSTELLERS


  ⚠️ Meld

 2. die vrouw was gedjoekt door een amsterdammer wat door de relatie kwam (zelfs in blanke rijke wijken in het gooi komen familie dramas voor) alleen als het bij ons wat gebeurd gaat de hele gemeente en iedereen gelijk ons allemaal kleineren en iedereen zn haat uiten naar ons op dit forum


  ⚠️ Meld

 3. Eigenlijk alle geweldsincidenten van de laatste tijd waren gericht tegen mensen die een direct conflict hadden met de dader, dus niet tegen willekeurige andere mensen. Dat dat met schieten of steken opgelost moet worden is nu eenmaal iets wat meer bij bepaalde bevolkingsgroepen voor komt. Het lijkt mij vooral een gebrek aan zelfbeheersing, veroorzaakt door een gebrek aan opvoeding.

  Holtenbroek is een wijk waar een groter percentage van de bevolking uit die groepen bestaat, dus komen dit soort incidenten hier vaker voor.

  De enige situaties die ik zelf in het verleden vervelend vond, waren die groepjes hangjongeren.
  Wat mij betreft blijft dat samenscholingsverbod dan ook permanent van kracht.


  ⚠️ Meld

 4. De geweldsincidenten die de laatste tijd in Holtenbroek voorkomen vind je in heel Zwolle. Sommige mensen hebben een kort lontje en moeten dat op een ander botvieren. Vraag mij niet waarom, want ik snap dat niet. Het gaat mij veel te ver om daar hele bevolkingsgroepen voor aan te wijzen die dan hier meer voorkomen dan elders. Dat is flauwekul.

  De meeste Holtenbroekers wonen met veel plezier in deze wijk. Het zou fijn zijn als de SP en de media zich meer wil focussen op alle positieve dingen in de wijk. De geweldsdelicten kunnen we aan de politie overlaten.


  ⚠️ Meld

 5. Anoniem zet denk ik niet voor niets de capslock aan. Eerlijk; als er een samenscholingsverbod is, wist ik er niet van. ‘nicht gewust’, zo te spreken.
  Is er echt een samenscholingsverbod?
  IS ER ECHT EEN SAMENSCHOLINGSVERBOD ?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.