Onthulling stoel Harry ten Klooster

Zwolle – Dat de presentatie van de door Harry ten Klooster ontworpen stoel zo’n succes zou zijn, was voor de bescheiden maar trotse Harry een welkome verrassing.

stoel_htk_2015-2860.jpg

De stoel werd zaterdag voor het eerst aan het publiek getoond in de Grote Kerk tijdens de gezamenlijke expositie van Kunstroute Overijssel 2015. Om 11.30 uur werd deze door de eerste Nachtburgemeester van Zwolle, Jeroen van Doornik geopend. Samen met Willem Willemsen genoot Harry met volle teugen van de succesvolle presentatie. "Willem heeft de stoel voor mij gemaakt zoals hij nu is, en het resultaat is prachtig!" zegt Harry trots. Reeds 5 jaar geleden ontstond de eerste gedachte om een stoel te ontwerpen. Ondanks de jaren heeft is de originele gedachte in het ontwerp bewaard gebleven. Waar de eerste prototypen nog van papier en blik gemaaakt werden, staat er nu een volwaardige houten stoel.

stoel_htk_2015-2877.jpg

stoel_htk_2015-2882.jpg

stoel_htk_2015-2890.jpg

“Met deze stoel wilde ik eigenlijk alles op zijn beloop laten, kijken wat er gebeurd.” aldus Harry. Dat er wat gebeurde was duidelijk. De Nachtburgemeester -zelf ook kunstenaar- bood spontaan aan om zich te buigen over passende decoratie voor de stoel. Ook werd er al aangeboden om contact te leggen met een kunstschilder, om zijn versie van decoratie te bedenken en presenteren. “Dat is precies wat ik wilde, er gebeurt wat spontaans, ik kan niet wachten op wat er nog meer op mijn pad komt naar aanleiding van de stoel.”

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Mijn complimenten Harry en Willem Knap stukje creativiteit en vakmanschap uitmondend in een wel heel bijzondere stoel.


  ⚠️ Meld

 2. Een echte,door jou verdiende

  leerstoel; dit is in het academisch spraakgebruik een hoogleraarspost, bekleed door een gewoon of een buitengewoon hoogleraar. De hoogleraar bekleedt een leerstoel met een bepaalde leeropdracht, het onderwerp of vak waarin hij of zij geacht wordt onderwijs te geven en onderzoek te doen.

  Harry; hoogleraar in de Zwollologie 😉


  ⚠️ Meld

 3. Hoi Harry, van harte gefeliciteerd met deze orginele stoel, dit had ik niet achter jou gezocht, de fotocursus die je gaf vond ik al geweldig.
  Het is je van harte gegund, geniet ervan. :D:D:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.