Politie onderzoekt mishandeling Diezerstraat

Zwolle – De politie doet onderzoek naar een mishandeling die plaats vond op vrijdag 27 maart rond 21.10 uur aan de Diezerstraat in Zwolle. Een 18-jarige man uit Staphorst is daarbij gewond geraakt aan zijn kaak en er is een stuk van zijn tand afgebroken.

politie_logo_4.jpg  

Een nog onbekende man fietste door de Diezerstraat in Zwolle en reed bijna de 18-jarige man uit Staphorst, die daar liep, omver. Daarop zei de man uit Staphorst tegen de fietser dat hij uit moest kijken. De man op de fiets keerde om en greep een van de vrienden van de Staphorster bij de keel en trok hem op de grond. De man uit Staphorst kreeg, toen hij daar wat van zei, een flinke vuistslag in zijn gezicht waarop zijn tand afbrak. Vervolgens reed de fietser er snel vandoor.

Het signalement van de fietser: een man, ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.90 m lang, donker getint, hij droeg een zwart hoedje met witte tekens of letters erop, had een donkere jas en een donkere broek aan en fietste op een oude fiets waarvan de versnellingskabel los hing. De politie is op zoek naar deze man en vraagt getuigen die iets gezien hebben van deze mishandeling of weten wie de dader is om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Sterkte aan het slachtoffer. Ik hoop dat de vrienden en hijzelf een goede beschrijving hebben kunnen overdragen aan de politie en de dader rap in de lurven gegrepen kan worden door de sterke arm der macht.


  ⚠️ Meld

 2. Nee Veldwachter, dat mag niet. Het zal ruim voorbij de winkeltijden wel gedoogd worden (of misschien zelfs toegestaan zijn), maar zo op een koopavond net na negenen lijkt mij stug!

  En dit soort voorvallen zorgt er voor dat mensen elkaar niet meer aanspreken op wangedrag.


  ⚠️ Meld

 3. Meestal zitten ze wel iets ruimer om de openingstijden. Dus: Winkels tot 21.00 open fietsen toegestaan vanaf 22.00 uur.
  Iets wat overigens in het winkelcentrum in zuid niet hef geval is.


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt voor de info Plantje, het was net 10 minuten na negenen inderdaad. Alleen was het volgens het artikel op vrijdagavond en dan is er geen koopavond (volgens mij).

  Hoe dan ook, geweld is nooit goed te praten in zo’n situatie en hopenlijk wordt de dader gepakt, het is een duidelijk signalement.

  Overigens kan ik mij zelf regelmatig storen aan fietsers die over het voetpad menen te moeten fietsen, met een houding alsof dat tegenwoordig normaal is. Ik heb vaak de neiging om niet aan de kant te gaan, sorry. 😮


  ⚠️ Meld

 5. Lezende “Daarop zei de man uit Staphorst tegen de fietser dat hij uit moest kijken”. Denk ik jahoor, de man uit Staphorst: ” vriendelijke fietser, wilt u alstublieft de benodigde voorzorgsmaatregelen en behoedzaamheid in acht nemen bij het passeren van voetgangers”.
  En toen brak de pleuris uit natuurlijk.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.