Berkum geeft het weg bij SDVB

Zwolle – VV Berkum heeft bij SDV Barneveld onnodig met 0-2 verloren en zo een pracht kans laten liggen om de koppositie in de 1e Klasse D over te nemen. Na rust hadden de Zwollenaren door kunnen drukken, maar toen SDVB 10 minuten voor tijd een penalty kreeg viel het dubbeltje de andere kant op en bleef Berkum met lege handen staan. 

 

sdvb_140328-5_muis_medium.jpg 

 

“De eerste helft was rommelig van beide kanten, met veel balverlies. Na rust speelden we soms aardig en creëerden we ook kansen. Het wachten was op de 0-1 en ik was er van overtuigd dat die zou vallen,” analyseerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “De penalty, die volgens mij onterecht is gegeven, was het kantelpunt.” De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij beide ploegen de egelstellingen achterin maar mondjesmaat verlieten. Wel maakte SDVB vanaf het begin duidelijk alles in de strijd te willen gooien en dat leverde de thuisclub in het eerste kwartier al twee gele kaarten op. Al in de eerste minuut had Jan Doornbos daarbij geluk dat het bij geel bleef, toen hij Chris van de Meulen zwaar onderuit schoffelde. Het aantal kansen bleef voor rust zeer beperkt. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis maakte een schot van Paul Daalmeijer onschadelijk, maar had later geluk dat de bal na een corner in een chaotische situatie naast ging. Vlak voor rust schoot Ruud Wellenberg aan de andere kant net naast het SDVB-doel.

Pass op maat
Na de hervatting zette Berkum meer druk en gaandeweg nam het overwicht toe. In de 52e minuut leverde Jason Huisman een pass op maat af op William Potkamp, maar de Zwolse rechtsbuiten treuzelde waardoor de kans vervloog. Direct daarna kwam Jordi Lemmens, na een corner, millimeters tekort om Berkum koppend op voorsprong te zetten. Ook daarna creëerden de bezoekers kansen, maar eerst stuitte Chris van der Meulen op SDVB-keeper Jeroen van Binsbergen en toen hij later fraai voorzette was er niemand van Berkum voor de Barneveldse goal om dat af te maken.

 

Elleboog
SDVB kwam er in die fase enkele keren door, maar Koen Faber wist uit een vrije kans de bal bijna bij de cornervlag buiten te schieten. Een kwartier voor tijd ging Faber opnieuw richting de Zwolse goal, maar ditmaal belandde zijn inzet in het zijnet. Tien minuten voor tijd zat het de thuisclub echter wél mee, toen de bal tegen de elleboog van de omdraaiende Berkum-back Jason Huisman werd geschoten. Hoewel dat op aangeschoten hands leek was scheidsrechter Ter Brake onverbiddelijk: penalty. SDVB-aanvoerder Marciano Aalbers had geen moeite om de strafschop te verzilveren, waarmee de thuisclub op een fortuinlijke 1-0 kwam. In de blessuretijd deelde invaller Eliza Abraham de genadeklap uit toen hij, aangespeeld door Youssef Atibi, op de goede plek stond om ook de 2-0 in het Berkum-doel te prikken.

  

Door deze zure en, gezien het spelbeeld in de tweede helft, onnodige nederlaag heeft Berkum de kans laten glippen om de eerste plaats op de ranglijst van de 1e Klasse D weer over te nemen. Koploper DOS ’37 verloor ook en wel met 0-2 van laagvlieger Go-Ahead Kampen. Berkum blijft daarmee op een tweede plek steken, met twee punten achterstand op DOS ’37, maar zag nummer drie DETO Twenterand wél weer akelig dichterbij komen.

 

SDV Barneveld-Berkum, 28 maart 2015
Scheidsrechter: Erik ter Brake
Eindstand: 2-0 (0-0)

Doelpunten: 81. Marciano Aalders (1-0), 90+2. Eliza Abraham (2-0)
Gele kaarten: Jordi Lemmens (Berkum), Jan Doornbos, Geert van de Veen, Ivar van Beek, Lesley de Vette (allen SDV Barneveld)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw (65. Frank Hoolsema), Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud, William Potkamp

Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen, Alwin Vanderlyde, Youssef Atibi, Koen Faber (78. Eliza Abraham), Marciano Aalders, Paul Daalmeijer (46. Niels Vlugt), Jan Doornbos (89. Jeffrey van Deuveren), Lesley de Vette, Robbin de Leeuw, Ivar van Beek

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen: